Rijswijkse Wielervereniging - De Spartaan - Laatste Nieuws

Jaap Spoor nieuwe voorzitter RWV de Spartaan, Herma Ettema nieuwe secretaris.

JaapSpoor

 

Op de afgelopen algemene ledenvergadering van 12 februari 2021 is Jaap Spoor door de leden als nieuwe voorzitter van De Spartaan verkozen. Jaap neemt het voorzitterschap van uittredend voorzitter Sirik Deerenberg over die helaas door verandering in zijn privé werkomgeving heeft moeten besluiten om na twee jaar het stokje over te gaan dragen.

Met Jaap krijgt de Spartaan een echte verbinder aan het roer. Jaap is al decennia een man van de club en naar eigen zeggen, heeft de club hem veel gebracht. Als actief renner is hij een trouw deelnemer van de ZomerAvondCompetie (ZAC)  en de Vossenjacht. Daarnaast is hij een graag geziene gast bij de Toerders waarmee hij regelmatig een mooie tocht fietst. Naast zijn eigen activiteiten heeft hij ook van dichtbij meegemaakt wat de jeugdopleiding voor leden van De Spartaan kan betekenen. Zo heeft hij zijn dochter (Winanda Spoor) zien ontwikkelen als jeugdlid bij de Spartaan tot uiteindelijk profrenster bij Dolmans Boels. Na al die mooie jaren -die De Spartaan Jaap heeft gebracht en het verkrijgen van meer vrije tijd door zijn pensionering- vond Jaap dat, nu de Spartaan om een nieuwe voorzitter vroeg, hij het moest zijn om de Spartaan te kunnen geven wat hij al die jaren heeft mogen ontvangen.

Behalve een nieuwe voorzitter is er in dezelfde ALV Herma Ettema als nieuwe secretaris verkozen. Martijn Wiggers had als oude secretaris aangegeven dat hij zijn functie na 2 jaar moest gaan neerleggen daar andere ontwikkelingen meer tijd van hem begonnen te vragen.

Binnen de club kent iedereen Herma. Om Herma kan je namelijk niet heen. De afgelopen jaren was zij zeer actief in het optrommelen van vrijwilligers voor alle activiteiten die De Spartaan organiseert. Daarnaast is zij twee jaar geleden in het bestuur getreden als algemeen bestuurslid waarbij zij onder andere de communicatie onder haar hoede had. Als de vrouw die echt iedereen binnen De Spartaan kent hebben de leden de ideale opvolger voor Martijn gekregen en zijn ze zeer dankbaar dat zij de rol van secretaris op zich wil nemen.

Naast het afscheid van bestuursleden Sirik en Martijn werd ook het uittreden van Eric van Bruggen uit het bestuur officieel gemaakt. Eric was als bestuurslid voor onder andere de accommodatie verantwoordelijk. Helaas kon hij door omstandigheden niet meer als volwaardig bestuurslid optreden en moest hij besloten om zijn functie in het bestuur naast zich neer te leggen. Gelukkig voor De Spartaan heeft hij een aantal taken waar hij verantwoordelijk was nog steeds behouden en blijft hij daarnaast nog steeds zeer enthousiast betrokken bij het reilen en zeilen van De Spartaan.

Namens de leden wensen wij Jaap en Herma veel succes in hun nieuwe functie en bedanken wij Sirik, Martijn en Eric voor hun inzet.

U bevindt zich hier: Algemeen Bestuur Jaap Spoor nieuwe voorzitter RWV de Spartaan, Herma Ettema nieuwe secretaris.