Dinsdag 17 september laatste ZAC 2019 met podium ceremonie en bitterballen na afloop.

Komende dinsdag 17 september is het alweer zover en maken we ons op voor de allerlaatste ZAC van 2019. Nog 1 keer krijgen de renners uit de regio de kans om hun degens te kruisen en uit te vechten wie de rapste benen heeft. Door de al snel invallende duisternis zullen het 2 korte maar zeer intensieve koersen worden. Want gekoerst gaat er zeker worden, is het niet voor de dag winst dan is het wel voor het klassement. In beide klassementen is het namelijk nog mogelijk dat de top 3 van plaats kan wisselen.

Lees meer: Dinsdag 17 september laatste ZAC 2019 met podium ceremonie en bitterballen na afloop.

Rienk Engele sterkste van kopgroep van 4.

Vorige week kreeg ik als auteur de opmerking, waarom noemen jullie het eigenlijk voorjaarskoers terwijl februari nog hartje winter is. Zeker als we de tijd een jaar terug laten gaan waarin we in de laatste week van februari een kleine ijstijd beleefde is dit eigenlijk wel een terechte opmerking. Laten we het er maar op houden dat de naam een verlangen naar het echte voorjaar, naar de zon, de krokussen die uit de grond komen en naar de eerste krachtmetingen op de fiets doet uitspreken. Als we verder kijken in het wielrennen staat het voorjaar synoniem voor het begin van het seizoen. Voor de Spartaan zijn de februari koersen de start van het seizoen, het voorjaar dus en daarom, ondanks dat het officieel nog winter is noemen we het toch stug voorjaarskoersen.

Lees meer: Rienk Engele sterkste van kopgroep van 4.

Ruben Hoogland heeft de rapste benen.

20190217-VJC03

Nadat de eerste voorjaarscompetitie door gladheid geen doorgang kon vinden en vorige week de deelnemers tot aan het bot verzopen raakten, kon er zondag 17 februari eindelijk eens over echt voorjaarsweer gesproken worden. Het was heerlijk weer, de zon scheen uitbundig en zelfs de wind voelde lenteachtig aan. 45 renners mochten we bij De Spartaan verwelkomen en er kon daardoor met een aparte A- en B-groep gestart worden.

 

Lees meer: Ruben Hoogland heeft de rapste benen.

Eindstand ZAC 2018

ZAC-Apod-klein

Het duurde even maar hier is die dan. De eindstand in de Zomeravond Competitie van 2018. Wat werd er nog gestreden in de laatste race. Bij de A’s leek de wind er niet toe te doen en de snel invallende duisternis de renners juist extra aan te sporen om nog meer tempo te maken. Het was een koers in een koers. Met man en macht probeerde men weg te rijden maar de gaten werden uiteindelijk weer gedicht. Brommers Tom de Vreede, Bram Mens en Kees Pameijer probeerde het genoeg maar ja dan waren er weer mannen als Tim de Koning en Jerry Suyker die het alsnog dicht reden.

Lees meer: Eindstand ZAC 2018

Di 18-9-2018 laatste ZAC. Prijsuitreiking

Snik, dinsdagavond komt er weer een eind aan die mooie zomer avond competitie. Voor de allerlaatste keer van 2018 zullen de renners de strijd met elkaar aanbinden. Nog 1 keer worden de degens gekruist voor de dag overwinning. Wie heeft de beste benen, wie is deze keer het ultieme spurtkanon? Wie weet met een ultieme poging nog een plekje in het klassement te winnen?

Deze laatste keer willen we niet zomaar aan ons voorbij laten gaan. Daarom laten we na afloop van de koers de schaal met bitterballen rondgaan. Blijf dus zeker even hangen, bestel een drankje bij de bar, hap van een gratis balletje dan doen wij gelijktijdig de eerste 3 van het A en B klassement huldigen.

Voor nu ziet het klassement er als volgt uit:

A (Hier is het nog spannend voor plek 3)

1)      Joeri van Delft

2)      Martijn Wiggers

3)      André Mook of Erik de Niet

B (Als iedereen komt opdagen dan wordt dit de einduitslag)

1)      Noah Cinjee

2)      Daan Hilbers

3)      Stef Voermans

4)      Floris Peereboom

Tot morgen

ZAC nr25. Berend Gras wint, of toch niet

Het was de 1 na laatste ZAC van 2018. De duisternis viel al snel in maar dit weerhield de renners niet om in grote getalen op te komen dagen. Meer als 50 man aan de start waarvan een aantal zin hadden in een keiharde koers. Neem daarbij dat de wind flink gemeen van opzij kwam en het spektakel was gegarandeerd.

Bij de A’s zagen we in 1 keer een aantal brommers aan de start. Onder andere hadden we de eer om Bram Mens, Kees Pameijer, Jorick Heijn en Berend Gras te verwelkomen. Mannen die we de laatste tijd niet heel veel zagen maar als ze er zijn de rest altijd goed pijn weten te doen. Grote afwezigen waren Joeri van Delft en Martijn Wiggers, zij waren immers al zeker van hun plekje in het A-klassement en konden hun tijd aan onder andere NCK-trainingen besteden. De nummer 3 André Mook was er ook hij verdedigt een 12 punten voorsprong op Erik de Niet. Maar André is niet meer in vorm en Erik wel.

Lees meer: ZAC nr25. Berend Gras wint, of toch niet

ZAC nr 23 en 24. Joeri van Delft blijft heersen

Het zal u niet ontgaan zijn dat het verslag van vorige week was achtergebleven. Onder getekende voelde zich niet zo heel erg lekker tijdens de 23e ZAC en moest ziek uitstappen, vervolgens rolde er die avond niks meer uit de vingers en bleef u in het ongewis. Daarna ging de focus naar de omloop van het Zuiderpark en voila, geen informatievoorziening, excuses daarvoor.

Een korte resume. 1 week geleden (28-8) was het druk bij de Spartaan, Ahoy was gesloten en zodoende was er een groot pack groene ridders te fiets. Dit betekende dat de A-groep werd gemarteld in een constant ijzingwekkend hoog tempo wat menig renner deed sneuvelen. Aan het eind van de koers bleek Joeri van Delft wederom de snelste te zijn voor Maxim Harteloh en Ahoy renner Alaister Carr. Bij de B’s ging René Lievaart voor Joost van Giesen en Jorris Keller met de winst aan de haal.

Lees meer: ZAC nr 23 en 24. Joeri van Delft blijft heersen

U bevindt zich hier: Activiteiten Zomeravondcompetitie Verslagen