Dinsdag 17 september laatste ZAC 2019 met podium ceremonie en bitterballen na afloop.

Komende dinsdag 17 september is het alweer zover en maken we ons op voor de allerlaatste ZAC van 2019. Nog 1 keer krijgen de renners uit de regio de kans om hun degens te kruisen en uit te vechten wie de rapste benen heeft. Door de al snel invallende duisternis zullen het 2 korte maar zeer intensieve koersen worden. Want gekoerst gaat er zeker worden, is het niet voor de dag winst dan is het wel voor het klassement. In beide klassementen is het namelijk nog mogelijk dat de top 3 van plaats kan wisselen.

Bij de A’s gaat de strijd tussen: Joeri van Delft (230 punten) Guido Smit (227 punten) en Kevin Huskens (223 punten). Robbert Schaap (206 punten) lijkt kansloos om nog op het podium te komen maar je weet het nooit, winst voor Robbert en een P16 of lager voor Kevin en hij zal er toch op kunnen geraken. Joeri lijkt in blakende vorm met zijn overwinning afgelopen dinsdag en zijn derde plaats vandaag in Berkel, dat zou niet mis kunnen gaan zou je denken. Guido moet oppassen, hij heeft naar eigen zeggen niet zo sterke sprint en die heeft Kevin dan weer wel, zullen de mannen van de Spartaan Guido te hulp schieten en zoveel mogelijk punten voor de neus van Kevin wegkapen?

Bij de B’s lijkt het wat meer in de plooi te liggen. Joost van Giesen (288 punten) leidt voor Hans Meerbeek (276 punten) en Jorik van ’t Hof (253 punten). Joost en Hans zouden het in theorie nog spannend kunnen maken maar de laatste wedstrijden laten zien dat Joost altijd zeer kort op Hans zit, Hans zou dan ook wel heel erg veel Tuin en Terras renners moeten meenemen om tussen hem en Joost te laten eindigen om nog enig kans te maken. Jorik hoeft zich geen zorgen te maken, P3 is veilig en 2 lukt alleen maar bij winst en afwezigheid van Hans. Dat zal wel niet gebeuren al weet je het natuurlijk nooit.

Na afloop van de race zal de top 3 van de A en de top 3 van de B gehuldigd worden. Bij de Spartaan is het een ere prijs, je naam staat vereeuwigd ergens in de statistieken en je gaat naar huis met een bos bloemen. Wij hopen dat er veel renners zullen zijn om er een mooie laatste dinsdag koers van te maken en na afloop nog even gezellig na te praten in ons clubhuis over het afgelopen seizoen. Zien we jullie dinsdag? Tot dan.

U bevindt zich hier: Activiteiten Zomeravondcompetitie Verslagen Dinsdag 17 september laatste ZAC 2019 met podium ceremonie en bitterballen na afloop.