ADD Arbo ZAC nr 10 – Niels Overvoorde de rapste

De eerste volle week van september zit er alweer op en dat is te merken. De zon is met een sneltreinvaart het gevecht met de nacht aan het verliezen, elke dag verder in september wordt het daglicht minder. Gelukkig kunnen we dankzij de jeugd om 19:00 starten waardoor er nog voldoende tijd overblijft om een koers van voldoende lengte te rijden.

Over de opkomst wederom niks te klagen, 2 mooie pelotons van elk iets meer als 30 man wat in totaal ongeveer 70 deelnemers maakt. Voor elk wat wils dus, genoeg tegenstand om jezelf te testen of anders een groot genoeg peloton om je in te verschuilen. Neemt niet weg dat je toch wel een stel goede benen moest meenemen om mee te dingen naar de dag overwinning.

Bij de A’s zagen we een snelle en harde race met diverse uitvalspogingen. Peloton ging op een lint, er wapperde wat renners af maar breken deed het niet. Nadat er een uur lang geprobeerd was om weg te komen berusten de overgebleven renners zich maar in het feit dat het sprinten werd. In de 3 laatste rondes werd de spanning en snelheid langzaam verhoogd waarbij het in de slotronde tot een apotheose zou komen. 3 renners kwamen zij aan zij na de laatste bocht op de finishlijn afgestormd. Marten Groeneveld, Niels Overvoorde en Joeri van Delft waren het die het zouden gaan beslissen. Met een laatste krachtige pedaalslag was het Niels die de winst naar zich toe trok, Marten werd tweede en Joeri had deze keer genoegen te nemen met een derde plaats.

Bij de B’s werd de koers ook hard gemaakt, reeds na 10 minuten splitste het peloton in tweeën en kreeg het tweede peloton het gat niet meer dicht. De voorste groep bleef hoog tempo rijden waarbij alle renners op hardheid werden getest. Uiteindelijk zouden deze mannen om de dag winst gaan sprinten. In deze sprint was Bart Heijden ruim sneller dan Ernst Fidom en Hans Meerbeek.

We reden nog 2 keer, beide keren starten we om 19:00, zorg dat je op tijd bij de inschrijving bent om te voorkomen dat je de start mist. Hou altijd je QR code paraat, dat scheelt tijd bij het inschrijven.

In het klassement lijken de winnaars bij de A en B zo goed als vast te staan, ze moeten nog wel blijven fietsen maar normaal gesproken zou de eind overwinning voor Joeri van Delft bij de A en Joost Giesen bij de B niet meer kunnen ontsnappen. Echter in theorie is het nog mogelijk dat ze het niet redden dus vast staat het nog niet.

Tussenstanden klassement:

http://despartaan.nl/activiteiten/zomeravondcompetitie/algemeenklassement.html

Daguitslag:

https://results.sporthive.com/events/PC1803546/races/5873160

Sponsor van de ADD Arbo ZAC:

https://www.add-arbo.nl/

U bevindt zich hier: Activiteiten Zomeravondcompetitie Verslagen ADD Arbo ZAC nr 10 – Niels Overvoorde de rapste