ADD Arbo ZAC nr 11 – Laagvliegen in hoog zomerse sferen

Wat een prachtig weer was het vanavond. Op deze derde dinsdag van de maand deden de zomerse temperaturen de onheilspellende troonrede gauw vergeten. Waar de zon volop scheen was de wind zo goed als verdwenen en eigenlijk weet je het dan wel van te voren. Er gaat heel hard gereden worden. Wat niet zo mooi was dat de gemeente maaiwerkzaamheden had uitgevoerd langs het parcours en al dat gras op de baan terecht was gekomen. Gelukkig waren een paar vrijwilligers bereidt om het weg te vegen en mede hierdoor kon de koers gewoon doorgaan.

Bij de A’s was het een grote afvalrace. Bij elke versnelling vlogen er plukkies renners vanaf totdat er uiteindelijk een elitegroep met zo’n 22 man overbleef. Binnen deze groep was het lang onrustig. Stil vallen deed het nooit, er werd gewoon telkens weer keihard versneld. Wat er echter ook werd geprobeerd geen groepje kwam weg. Pas op het laatst deed Berend Gras een dappere poging om 5 rondes voor het eind weg te rijden. 3 rondes lang werd hij binnen schootsafstand gehouden waarna hij uiteindelijk moest capituleren. Dapper maar helaas.

Alle pogingen ten spijt, het draaide weer op een massa sprint uit. De gekende namen roerde zich van voren en met een hele snelle laatste ronde trok Niels Overvoorde de winst naar zich toe. Achter hem legde Joeri van Delft beslag op de tweede plaats en was het Marten Groeneveld die er met plek 3 vandoor ging.

Ook bij de B’s bleef het een gesloten koers. Geen kopgroep maar grote groep die om de winst zou strijden. In de eindsprint waren het de snelle mannen uit het Westland die er met de winst vandoor gingen. 1. Hans Meerbeek, 2. Ernst Fidom en 3. Joost Giesen.

Dinsdag 22 september is de laatste ADD Arbo ZAC van het jaar. Na afloop huldigen we de top 3 van de klassementen in het clubhuis. We willen dit zowel feestelijk als Corona proof doen. De bitterballen gaan van de partij zijn maar alles op 1,5 meter natuurlijk. We hopen een ieder te zien na afloop van de laatste koers.

Bij de A’s heeft Joeri van Delft zijn eind overwinning reeds veilig gesteld. Lester Houtenbos lijkt veilig voor plek 2 maar dan moet die voor de zekerheid wel komen. Tijn voerman is in ieder geval 3 maar zou in theorie nog met Lester stuivertje kunnen wisselen. Kortom de top 3 bij de A is bekend.

Bij de B heeft Joost Giesen zijn eindoverwinning veilig gesteld. Thijmen Groen staat comfortabel tweede maar hij moet wel komen anders zou die in theorie nog naar plek 4 kunnen afzakken. Voor plek 3 is het spannender. Hans Meerbeek en Peter Waanders hebben maar 2 puntjes onderling verschil. Dat beloofd een spetterend duel te worden komende dinsdag.

Einduitslag:

https://results.sporthive.com/events/PC1806493/races/5883702

Klassementen:

http://despartaan.nl/activiteiten/zomeravondcompetitie/algemeenklassement.html

De Sponsor van de ZAC:

https://www.add-arbo.nl/

U bevindt zich hier: Activiteiten Zomeravondcompetitie Verslagen ADD Arbo ZAC nr 11 – Laagvliegen in hoog zomerse sferen