Familieweekend MTB-jeugd 2015

Kampeer weekend MTB-jeugdTijdens het eerste weekend van juni vond het jaarlijkse kampeerweekend van de MTB-jeugd plaats. Na Burgh Haamstede en Balkbrug was dit jaar Groesbeek dè bestemming voor vele Spartanen.

Het weekend begint voor enkelen al vroeg. Ik zelf mag liggend in de zon, de goddelijke stilte van Natuurkampeerterrein Groesbeek nog een paar uur ervaren. In de loop van de dag stroomt het terrein vol met gezinnen en hun tenten, campers, fietsen, benzinebranders en kampeersetjes. Het is een zwoele avond en de sfeer raakt er net goed in als ook in Groesbeek de regen losbarst. Snel worden nog wat scheerlijnen nagelopen en wat geulen gegraven, waarna de avond verdeeld over twee luifels doorgang vond. Luifelhoppen was gelukkig toegestaan.

Op zaterdag stond er voor een aantal kinderen de landelijke MTB wedstrijd op het programma. Zij hebben de eer van De Spartaan wederom met hart en ziel verdedigd. Goof (cat. 7) 29ste, Jesper (cat. 6) 6e, Meine (cat. 5) 30ste en Christa (cat. 4) 2e. Allemaal keihard gewerkt!

Alle anderen hebben op deze zaterdag een toertocht gereden onder vakkundige leiding van onze eigen 'local hero' Ranhilde. Zij kent de omgeving bijzonder goed en zo stuurt ze een grote blauwe gloed door het prachtige gebied.

Voor de avond had organisator Arjen al e.e.a. voorbereid, en de bbq's konden dan ook al snel worden ontstoken, de kurken konden van de fles, en de grote verhalen bij opgelopen wonden (....) konden worden verteld. Het was beregezellig en zo bleef het die avond nog lang onrustig op het terrein.

Ook voor zondag stond, na het opbreken van de barakken, nog een fijne toertocht op de planning. Zelfs een aanrijding kon onze gids niet tegenhouden, en na wat lapwerk aan lichaam en fiets hebben we nog zo'n zonnige prachtige rit gedaan. Om daarna met kleine oogjes weer richting het Rijswijkse te rijden.

De jongst aanwezige was 8, de oudste wil zijn leeftijd niet zeggen, en samen met zo'n 35 anderen hebben zij een een super weekend achter de rug!

Speciale dank aan Arjen en Ranhilde voor de verzorging!

 

Mountain bike weekend 2015
Mountain bike weekend 2015
Mountain bike weekend 2015
Mountain bike weekend 2015
Mountain bike weekend 2015

U bevindt zich hier: Jeugd Nieuws Familieweekend MTB-jeugd 2015