Algemene info renners

De Amateurs & Sportklasse
RWV De Spartaan beschikt over een grote groep renners die in het bezit zijn van een amateur of sportklasse licentie.Het uitgangspunt van deze groep renners is op competitief niveau zo goed mogelijk te presteren. Natuurlijk gaat dit niet zomaar, dit gaat hand in hand met gezelligheid. De renners gaan zo veel mogelijk samen naar wedstrijden.  Vanaf 1 januari van het jaar waarin je 19 wordt kun je een KNWU licentie nemen voor 1 van deze klasses.
 
 
Amateurs
Het zijn meestal renners die niet op het hoogste amateurniveau (elite) willen/kunnen presteren of het zijn renners die op oudere leeftijd zijn begonnen met wielrennen.  De amateurs rijden een gevarieerd programma van criteriums, meerdaagsen, waaier- en heuvelklassiekers. De ploeg bestond in 2013 uit 14 amateurs. Renners met een amateurs (of Sportklasse) licentie die ouder zijn dan respectievelijk 30, 40, 50 en 60 kunnen bij de masters 30+, 40+, 50, 60+ rijden en dingen mee naar het rood-wit-blauw tijdens het NK.
 
Sportklasse
Voorheen de amateurs B, hier rijden vele renners die niet al te veel tijd hebben om te trainen en ook wat oudere renners. Er worden veel criteriums voor deze categorie georganiseerd (soms gecombineerd met de Amateurs). Bij de Spartaan rijden zo’n 20 renners in deze categorie. 
 
Masters
Een steeds groter wordende groep Masters 50+ renners rijden in teamverband de masterscompetitie. Deze enthousiaste groep renners trekt samen naar wedstrijden.
Kijk hiervoor ook eens op de site van belangenvereniging Veteranen. Of vraag meer informatie op bij Jaap Spoor, Geer Pronk of Rob Havermans.
 
Trainingskoersen
Op dinsdag en donderdag rijden we gezamelijk de ZomerAvondCompetitie (op donderdag bij HSK Trias, naast de Uithof).
Daarnaast kan er op zondagochtend worden deelgenomen aan de ZoMoCo en maken we vaak afspraken over gezamelijke wedstrijden en trainingen.
Hier vind je ook alle voorjaarscompetities bij ons in de buurt.
 
Trainingen
In de winter en het voorjaar wordt er gezamenlijk getraind op de volgende momenten:
Dinsdag 19:45 - 21:00 op het verlichte clubparcours
Zaterdag 10:00 vertrek voor een duutraining vanaf het clubhuis.
 
 
Voor meer informatie vraag op di-avond bij het clubhuis naar een van de renners van het rennersbetuur:
Sirik Deerenberg (Vice-Voorzitter & Rennersvertegenwoordiger in AB)
Peter van Beelen (Penningmeester & Vertegenwoordiger Masters)
Eibert van't Hof (Vertegenwoordiger Sportklasse, Omloop Rijswijk)
Arnoud Walrecht (Vertegenwoordiger WASP)
Arjen Hoogenboom (Algemeen Lid, Organisator Ronde van Rijswijk)
Frank Lanting (Algemeen Lid)
Jan Sachtleven (Algemeen Lid)
of mail naar:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
* de positie van voorzitter is momenteel vacant.
 
Ook maken we gebruik van een groepsapp om af te kunnen spreken voor trainingen en wedstrijden. Vraag of je hieraan toegevoegd kan worden!
U bevindt zich hier: Renners Algemene Info