Save the date! Dinsdag 27 november 19:00

De vervolg sessie aangaande de toekomst van de Spartaan die eerder op 30 oktober was gehouden. Deze sessie is voor leden door leden. Mee praten door de leden is zeer gewenst. Uitleg en meer info volgt later maar zet dit tijdstip alvast in je agenda. Be there!

Verslag van de eerste sessie is hier te vinden.

Overlijdensbericht Hans R. Beudeker

HansBeudeker

 

Afscheid van Hans Beudeker

Tot ons groot verdriet hebben wij kennis genomen van het overlijden van Hans Beudeker. Hans was sinds september 2004 lid van de Spartaan. Als lid vervulde hij diverse functies binnen de toerders en het algemeen bestuur, waarbij zijn laatste functie de huidige Secretaris van het algemeen bestuur was.

Hans kreeg rond Koningsdag te horen dat hij een ernstige ziekte had die hij mogelijk niet zou overleven. Uit zijn rouwkaart laat zijn familie weten:

Wij zijn nog steeds verbijsterd door de snelheid waarmee het leven door de dood werd ingehaald  (Koningsdag tot 6 november 2018). In deze periode wist Hans zich voortdurend omringd door geliefden die hem tijdens zijn hele leven trouw waren. Ed, Rob en Ivo zijn naast broers ook zijn hartsvrienden geworden.

“De  rijkste periode in mijn leven”, zoals Hans gelukzalig kon mompelen.

Wij hebben afscheid genomen van Hans, een man met vele eigenschappen: Hans gaf liefde, Hans was zorgzaam, Hans was bescheiden, Hans was belezen en Hans was met name een grote optimist!

En deze woorden zijn nog maar een aftreksel, lieve Hans!

Wij zullen Hans erg gaan missen. Voor het hart wat hij voor de Spartaan had, voor de persoon die hij was en voor de vriend die hij voor je kon zijn. De Spartaan wenst familie, vrienden en bekenden van Hans alle sterkte en kracht toe in deze moeilijke tijd.

Bestuur RWV De Spartaan, 9 november 2018

     

Vanaf Donderdag 8 november weer intervaltraining

verdunVanaf Donderdag 8 november starten de intervaltrainingen van de Nieuwelingen en Junioren weer.
Evenals vorig seizoen zijn ook (senior) licentiehouders van de Spartaan welkom om aan deze training deel te nemen. Enerzijds als verbindend element tussen de afdelingen en anderzijds omdat ook renners baat kunnen hebben van deze training.

Bijeenkomstverslag - De toekomst van de Spartaan 30-10-2018

Bijna 50 leden of vertegenwoordigers van leden kwamen opdagen op een uitgeroepen bijeenkomst dinsdag 30 oktober 2018 bij RWV de Spartaan. Deze bijeenkomst, met als thema de toekomst van de Spartaan was georganiseerd door een initiatiefgroep om de Spartaan aan een nieuw bestuur en aan meer vrijwilligers te helpen. Gelijk bij binnenkomst werden de aanwezigen op een stevig statement getrakteerd, een sombere boodschap, gepresenteerd door Sirik Deerenberg in de vorm van een grafsteen met RIP De Spartaan, schetste een inktzwarte toekomst, tenminste als er de komende tijd niks zou gebeuren. Feitelijk nog voor dat Sirik met zijn verhaal begon was er genoeg voer tot discussie waardoor de zaal met rumoer werd gevuld. 

Lees meer: Bijeenkomstverslag - De toekomst van de Spartaan 30-10-2018

Uitnodiging 30 oktober a.s.: De toekomst van De Spartaan in 2019 en verder

De toekomst van De Spartaan in 2019 en verder

Kom naar de bijeenkomst op dinsdagavond 30 oktober om 19:00u

Zoals velen van ons weten staat De Spartaan vandaag de dag voor een flink aantal uitdagingen en er zijn veel vraagstukken die om een oplossing vragen. Belangrijke thema’s die nu concreet spelen zijn:

- Wie gaat de Spartaan besturen vanaf 2019?
- Waar staan we met De Spartaan anno nu?
- Welke richting moet De Spartaan volgen?
- Hoe draaien de individuele afdelingen en wat kan er beter?

Belangrijkste punt is om een nieuwe invulling aan het huidig algemeen bestuur te geven. De functies van secretaris en vice-voorzitter zijn reeds vacant. Tevens heeft de huidige voorzitter aangegeven niet meer verder te gaan in 2019 en zijn tijd, ervaring en kennis op een andere manier voor De Spartaan in te willen zetten. In de komende ALV zal er gestemd worden over de invulling van de nieuwe bestuursfuncties, mits er natuurlijk kandidaten opstaan!

Ondergetekende leden van De Spartaan zijn een initiatief gestart om deze nieuwe bestuursleden te vinden en organiseren daarom deze avond. Al doende hebben wij ook al samen met het huidige bestuur een aantal ideeën op papier gezet die mogelijk richting kunnen geven aan hoe we onze mooie vereniging verder kunnen laten groeien en bloeien. Deze ideeën willen we 30 oktober ook graag delen en bediscussiëren. Wij denken in ieder geval dat De Spartaan een vereniging vóór leden en dóór leden moet zijn, waarin verbinding met elkaar centraal staat.

Wil en kan jij De Spartaan verder helpen? We nodigen je van harte uit om naar
de bijeenkomst te komen op dinsdagavond 30 oktober om 19:00u.
Heb jij goede ideeën? Wil jij invulling geven aan één van de (bestuurs)functies of wil je meehelpen de nieuwe toekomstvisie vorm te geven? Kom naar de bijeenkomst en help jouw vereniging vooruit!

We kunnen ons voorstellen dat je naar aanleiding van dit bericht vragen hebt of wilt reageren: schroom niet om contact met (één van) ons op te nemen!

Jako Neeleman, Sirik Deerenberg, Jeffrey van der Marel, Eibert van ’t Hoff, Arnoud Walrecht, Marcel van Mil, Guido Smit, Xander Hensing, André Mook

Clubkampioenschappen RWV De Spartaan 2018

CK-peloton

Zondag 30 september 2018 was het weer zo ver. Op deze dag werd er voor de enige kans van het jaar om je zelf club kampioen te mogen noemen gestreden. Ruim van te voren werd aangekondigd, maak je agenda leeg, schuif je afspraken op, zorg dat je getraind hebt want als je ook maar een beetje ambitie hebt moet je er bij zijn. Het CK was er door leden en voor leden. Sirik en Doris hadden de organisatie op zich genomen en werden gesteund door de vele vrijwilligers (Ernesto, Gerrie, Truus, Wim, Daniel, Jaap en al die andere die ik nu nog vergeet).

Het CK zou in diverse categorieën worden bestreden, te weten: Nieuwelingen, Junioren, Basisleden, Elite-Belofte, Sportklasse en Amateurs. Niet elke categorie was even druk bezet waardoor het voor sommigen een kwestie van uitrijden was terwijl anderen met het mes tussen de tanden moesten gaan strijden. Een gevolg daar weer van was dat iedereen gelijktijdig zou gaan starten en uiteindelijk ook gelijktijdig zou gaan finishen. Een grote groep met diverse wedstrijden in een wedstrijd. Mooi hoor.

Lees meer: Clubkampioenschappen RWV De Spartaan 2018

Spartaan met 5 ploegen naar NCK in Dronten

Zaterdag 29 september is het weer zover, het tradionele NCK staat weer voor de deur.

Opnieuw gaan er 5 ploegen van de Spartaan naar Dronten toe.

 

De starttijden van onze ploegen zijn als volgt:

10:09 B-Ploeg Junioren/Nieuwelingen (Wouter Wissema, Daan Hilbers, Siep Roes, Noah Cinjee)

11:08 C-Ploeg Dames (Jeltje van der Meulen, Systke de Jong, Simone Jol, Christa Nelck)

13:11 D-Ploeg Jongens (Pepijn de Kok, Sjoerd te Nijenhuis, Stan Ruijters, Thijmen Groen)

13:27 D-Ploeg meisjes (Iris Arkesteijn, Rosalie de Haas, Nora de Haas, Lisa van de Kamp)

14:40 A-Ploeg Heren (Kevin Hulsker, Berend Gras, Diederik Thier, Martijn Wiggers, Christian Lentz, *Play-off)

Onderstaand de historische uitslagen vanaf 2001:

Lees meer: Spartaan met 5 ploegen naar NCK in Dronten

U bevindt zich hier: Renners Nieuws