Dinsdagavond wintertraining seizoen 2019 bij De Spartaan.

Let op: Omdat we steeds nieuwe gezichten op baan zien en we eigenlijk geen goede controle hebben of iemand lid van De Spartaan of van WTOS is gaan we vanaf dinsdag 22 januari 2019 het volgende doen:

·         Leden van De Spartaan en WTOS dienen in clubkleding deel te nemen aan de dinsdag avond training (Spartaan, WTOS of WASP kleding)

·         Ben je geen lid maar wil je wel mee trainen, dat kan. In de kantine is een rugnummer te huur. 10 euro voor de rest van dit winterseizoen of 1,5 euro per keer.

·         Wel lid, geen kleding? Op vertoon van je KNWU basislidmaatschappas 2019 (uit te printen via KNWU.NL) Kan je een gratis nummer verkrijgen.

·         Er zal geen controle staan bij het begin van de training, wel zal je door Spartaan renners er op aangesproken worden als je zonder Spartaan, WASP of WTOS-kleding toch zonder nummer op de baan fietst. Wees sportief en schaf dat nummer aan, de verlichting brand tenslotte niet gratis.

Dan nog even over het hoe en wat:

We merken dat er behoefte is aan het opnieuw onder ogen doen toekomen van de geschreven en ongeschreven regels van de Lichttrainingen voor de deelnemers. Om verdere irritatie te voorkomen en duidelijkheid te scheppen naar de deelnemers verwachten we dat onderstaande punten door alle deelnemers aan de lichttrainingen in acht worden genomen.

Voor de dinsdag lichttraining geldt het volgende:

·         Vanaf 19:30 t/m 20:30 staat de training voor iedereen open, waaronder ook toerders. Vanaf 20:30 t/m 21:15 is de baan exclusief voor de renners (vanaf de Nieuwelingen).

·         Let goed op bij het betreden van de baan, kijk of je op een veilige manier kan invoegen zonder andere te hinderen. Zeker bij latere aankomst moet je rekening houden met de hoge snelheden van de al aanwezige deelnemers.

·         We fietsen tegen de klok in, alle bochten zijn dus linksaf.

·         Niet meer dan 2 renners naast elkaar, omdat het kan gebeuren dat er meerdere groepen ontstaan met verschillende snelheden.

·         Langzame renners en groepen houden 'hoog' (buitenbocht), zodat snelle groepen je via de binnenzijde kunnen passeren.

·         Als je als snellere groep een langzamere groep nadert en wilt passeren, roep dan 'hoog', zodat deze groep ook weet dat jullie eraan komen.

·         Wil je vanuit een langzamere groep aanpikken bij een snellere groep, wacht dan tot de laatste renner gepasseerd is en voeg niet midden in de groep in.

·         Het is Geen koers (inhalen en halverwege bij groepen invoegen wordt niet gewaardeerd, sluit altijd achteraan aan en wacht je beurt af)

·         Fiets je op kop en wil je af geven, gebruik je ellenboog om te seinen aan welke kant je gepasseerd wilt worden en laat je zelf via de buitenzijde naar de achterkant van de groep zakken.

·         Ben je de laatste renner van de groep en je ziet een renner afzakken roep dan Laatste als hij langs je komt zodat hij weet dat hij achter je kan inpikken.

·         Verlaat nooit zomaar het parcours, zeker niet als je in een groep fietst. Kijk goed om je heen, steek je hand uit waar je er af gaat en zorg dat je al aan de buitenkant van de baan fietst. Laat door duidelijke communicatie merken dat je de baan gaat verlaten en voorkom onverwachte richtingsveranderingen.

Veel gebruikte commando’s en de te verwachte bijbehorende reactie:

Hoog – Renner roept hoog omdat hij sneller is als de renners die hij van achter nadert, van de renners voor hem wordt verwacht dat ze naar de buitenkant uitwijken om de snel achteropkomende renner te laten passeren.

Tussen – Een renner die bijna achterin de trein zit roept tussen naar de afzakkende renner om hem er zo op te attenderen voor hem plaats te nemen in het rijtje renners.

Laatst - De laatste renner van een groep roept laatste naar renners die achter hem willen inpikken om zo doende deze renners de tijd te geven om al vaart te maken.

Voor – Waarschuwing voor de renners achter je dat een langzamere renner / ander object zich aan de rechterkant bevindt en snel gepasseerd gaat worden

De training is geen koers en koers gedrag is ongewenst. We merkten dat renners op snelheid een andere groep willen passeren maar dan vervolgens halverwege inpikken en daarna verder naar voren werken door telkens andere deelnemers in te halen. Dit is absoluut niet de bedoeling en brengt veel onrust in de verschillende groepen. Als iedereen bovenstaande regels in acht neemt kunnen we met zijn allen de gehele winter gezamenlijk op een plezierige manier trainen.

U bevindt zich hier: Renners Nieuws Dinsdagavond wintertraining seizoen 2019 bij De Spartaan.