Eerste Start2Raceclinic smaakt naar meer

Startline

Donderdag 18-4 hadden we bij de Spartaan onze eerste Start2Raceclinic. In deze zeer laagdrempelige clinic werden in sneltreinvaart de tips en trics over het wedstrijdwielrennen verteld, de “ongeschreven” regels verklapt en de diverse technieken uitgelegd. Na de theorie werd het tijd om het een en ander in de praktijk te brengen. Via diverse groepsoefeningen werden de deelnemers uitgedaagd om net even die next step te maken. Het team van De Spartaan zag met veel genoegen al snel veel progressie bij de deelnemers en alleen daarom al was de clinic geslaagd.

Na al het oefenen werd het tijd voor het echte werk. Eerst even drie rondjes inkomen en daarna vier rondjes vol gas racen. In de race was het even aftasten maar viel het door niveauverschil gauw uiteen. Vooraan drie man van de clinic en twee Spartaanrenners. Uiteindelijk mochten vier man het gaan uitmaken in de sprint, daarachter kwamen de renners en rensters één  voor één binnen. Allemaal moe maar tevreden.

sprintfinish

Wij van de Spartaan kregen hier wel een kick van. Donderdag 25-4 doen we er nog een. We hebben geleerd van vandaag, iets minder theorie en iets meer praktijk. Vandaag gemist en wil je er volgende week bij zijn? Dat kan. Geef je op bij André Mook. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. hij zet je op de lijst. Voor de kosten hoef je het niet te doen. 2,50 euro met een drankje na afloop. Kan je dan ook niet? Laat het ons weten, bij veel enthousiasme en animo gaan we in juni in herhaling.

U bevindt zich hier: Renners Nieuws Eerste Start2Raceclinic smaakt naar meer