Spelregels betreffende de dinsdagavond volwassenen training

Beste leden van de Spartaan, voor de op wedstrijdgerichte renner is het nu mogelijk om op de dinsdag avond te komen trainen. Daar hangen echter wel een aantal spelregels aanvast.

Doel: Het op snelheid kunnen laten trainen van de renners in een verkeersveilige omgeving.

Aanvraag:

Afdeling renners van RWV De Spartaan wil voor de 14+ wielrenners (enkel leden) de mogelijkheid tot trainen op de openlucht wielerbaan weer gaan faciliteren, dit in lijn zoals al reeds trainingen bij wielrenverenigingen van buurtgemeentes worden gegeven. Leden van De Spartaan krijgen dan de mogelijkheid om gezamenlijk op een verkeersveilige afgesloten parcours op snelheid de wielersport te bedrijven. Deze trainingen zullen onder de volgende strikte voorwaarden plaats vinden:

·         Leeftijdscategorie 14 t/m 17 is niet beperkt in groepsgrootte maar mag zich niet mengen met andere leeftijdscategorieën.

·         Leeftijdscategorie 18 t/m 26 is onderling niet beperkt in groepsgrootte maar bij aansluiten bij 27+ dienen zij zich aan de groepsgrootte van 27+ te houden.

·         Leeftijdscategorie 27+ is beperkt tot een maximale groepsgrootte van 4 personen waarbij de samenstelling niet mag wisselen tijdens de training.

·         Het doel van de training voor 27+ is trainen op snelheid. Daarom is het hebben van minimaal een KNWU startlicentie verplicht. Het hebben van minimaal die licentie toont immers aan dat er specifiek voor wedstrijden getraind dient te worden.

·         Deelname aan de training door 27+ dient vooraf geregistreerd te worden op een formulier. Vol = vol. Je kan je als groep inschrijven of als individueel, bij individueel wordt je in een groep ingedeeld waarbij zoveel mogelijk naar gelijk niveau wordt gekeken.

·         Er wordt enkel op het grote rondje gefietst.

·         Leden dragen hun Spartaan kleding.

·         Activiteiten zullen elke dinsdag avond plaats vinden, beginnen uiterlijk 19.35 uur en duren tot 20:35 i.v.m. avondklok. Zodra avondklok opschuift kunnen de tijden aangepast worden.

·         Aankomst en toegang tot het terrein wordt gecoördineerd i.s.m. de jeugdgroepen zodat beide groepen onbelemmerd en zonder met elkaar in contact te komen het terrein op en af kunnen.

·         De RIVM richtlijn van trainen in groepen van maximaal 4 personen door 27+ wordt gevolgd. Op de baan fietsen de renners in groepjes van maximaal 4 personen groot en veranderen niet van samenstelling.

·         Van de maximale groepsgrootte mag niet worden afgeweken. Indien toch wordt geconstateerd dat renners zich hier niet aan houden zal de desbetreffende renner na enkele waarschuwingen de toegang tot de training voor enkele weken worden ontzegt.

·         Er geld een maximaal aantal renners op de baan. De samenstelling is als volgt bepaald. 1 of 2 groepen onbeperkt in grote voor categorie 14 t/m 17 met begeleiders. 1 of 2 groepen onbeperkt in grote voor categorie 18 t/m 26. 13 groepen met max 4 personen voor categorie 27+ (in totaal dus maximaal 52 renners van 27+ met een startlicentie of hoger)

·         Voor 27+ geld, je fietst enkel in je van voor af aangegeven groep, je fietst als groep achter elkaar, je houdt onderling 1,5 meter afstand.

·         Groepen sluiten nooit en te nimmer bij elkaar aan. Bij gelijke snelheden is de onderlinge afstand 10 meter of meer.

·         Het clubhuis/ kantine blijft dicht. Dat betekent dat renners thuis naar de wc gaan en handen wassen. Men neemt zelf drinken mee. Mogelijk mogen kantines vanaf 1 juli weer open, maar nu nog niet. Wij houden ons daaraan.

·         Tijdens de snelheidstrainingen worden er groepen gevormd van max 4 renners gevormd. Deze groepen kunnen prima gelijktijdig op de baan fietsen. Groepen kunnen elkaar inhalen met de 1,5 meter in acht neming, het club parcours is overal minimaal 6 en uitlopend tot 10 meter breed.

·         De plek van een groep op de baan is altijd rechts zodat er links ten alle tijden ruimte is om in te halen.

·         Aanwezigheid van een corona-verantwoordelijke. De belangrijkste taak van de corona-verantwoordelijke is ervoor te zorgen dat de voorgeschreven protocollen opgevolgd worden. Elk avond zal een coronaverantwoordelijke toezien op de voorgeschreven protocollen.

·         Communicatie aangaande de training en deze bovenstaande voorwaarden zullen op de website van de Spartaan worden gepubliceerd als ook aan de leden via email en whats app.

·         Samen dragen we de verantwoordelijkheid om het veilig te laten verlopen en Corona een halt toe te roepen.

 

Inschrijven kan hier, let goed op de trainings dag, elke keer wordt er een nieuwe tabblad toegevoegd:

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1TmjLRZn4igagw7-77LloFRGkL807y8xufnaZ1IdqrKs/edit?usp=sharing

U bevindt zich hier: Renners Nieuws Spelregels betreffende de dinsdagavond volwassenen training