Vrijdag 5 mei stond de Bevrijdingsronde van Rijkswijk weer op het programma met wedstrijden voor Startlicentie-houders, Sportklasse renners en Amateurs. Bij alle categorieën was de Spartaan goed vertegenwoordigd. In totaal stonden zo'n 15 leden van de Spartaan aan de start.

De Startlicentie-houders beten de spits af, waarbij Peter Fils (Dirty Hill) als eerste over de finish kwam. Van de deelnemende renners van de Spartaan wist Jochem Middendorp in de eindsprint op de vijfde plaats te eindigen.

Bij de Sportklasse-renners stond een flink peloton aan de start met 8 leden van de Spartaan. Vooral Robbert Schaap, Joost Slingerland en Guido Smit lieten zich een aantal keren in verschillende kopgroepen vooraan zien. Joost wist op hangen en wurgen nog aan te sluiten bij een kopgroep van vier die zo'n 5 ronden voor het einde ontstond. Helaas moest hij de kopgroep laten gaan. De wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen door Peter van Dijk (Avanti), die 3 ronden voor het einde nog uit de kopgroep wist te ontsnappen. Robbert Schaap wist in de eindsprint van het peloton in totaal als vijfde te eindigen.

De sterkste renners (Amateurs) gingen om 20.00 uur van start. Eise Mentje de Vries en Jelle Middendorp van de Spartaan reden een attente wedstrijd, maar wisten niet te voorkomen dat Jeroen Martens (WV Barrhopoort) de eindsprint won van een kleine groep.

Foto's: dank aan Henk Harrevelt

Mooie opkomst van de Spartaan

De laatste nieuwtjes


Cyclingserie C6 de Spartaan
Flinke Strijd
Baanclinic op de wielerbaan in Sloten
Van 12 tot 62 jaar!
Nieuwe serie C6 wedstrijden.
6 Zaterdagen, 6 parcours/clubs en 4 niveaus.

Kan je iets niet vinden?

Vind oude nieuwsberichten of ander informatie

Lid Worden?

Interesse? Kom gerust eens langs.

Alle Disciplines

Iedere tak van de wielersport

Het laatste Nieuws!

Alle berichten op een rij

©2022 RWV De Spartaan - Rijswijkse Wielervereniging De Spartaan. Privacyverklaring | Sitemap | Deze website is gebouwd door SoftTech

Ons Clubhuis


Ons mooie parcours en gezellige clubhuis is gevestigd aan de Lange Kleiweg 106, Rijswijk.

Klik hier voor een route


Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken (Google analytics) . Als je deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer informatie