WIELERBAAN DE SPARTAAN GEOPEND

Opening wielerbaan
Opening van wielerbaan 2022

Op vrijdag 1 juli 2022 is de wielerbaan geopend van Wielervereniging De Spartaan. Wethouder van sport Larissa Bentvelzen, voorzitter Jaap Spoor en ereleden Koos Tacx en Carel Hamelink onthulden de naam van de baan: Henk Ammerlaanparcours.
De onlangs geridderde Carel Hamelink mocht daarna zijn eigen col op het parcours onthullen. De enige officiele Rijswijkse col heeft een lengte van 40 meter en heeft een stijgingspercentage van 3,9%. Je maakt tijden deze beklimming 155 hoogtecentimeters.

De volledig verlichte wielerbaan is een onderdeel van het nieuw aangelegde sportpark Elsenburg. Naast de wielerbaan is er een mountainbikeparcours en vier hockeyvelden. Later wordt er nog een fietscrossbaan gerealiseerd. Sportpark Elsenburg is bereikbaar via de Lange Kleiweg.

Jeugdmeerdaagse
Na de opening werd er de Jeugdmeerdaagse verreden. Jeugdrenners en rensters uit heel het land streden 3 dagen lang op verschillende disciplines. De meerdaagse is een uniek evenement in Nederland. Na Covid-19 is het organiseren van een meerdaags evenement door clubs niet van de grond gekomen. De landelijke belangstelling van jeugdrijders was dan ook groot.

Carel Hamelink (rechts) en voorzitter Jaap Spoor onthullen het bord.
Proloog Jeugdmeerdaagse
Start vanaf Col du Carel Hamelink

De laatste nieuwtjes


Trainingsweekend de Spartaan: genieten!
Tijdens het trainingsweekend is er weer veel genoten,. Mooie tochten, lekker eten, af en toe biertje, heerlijk weer en sterke fietsmaten, die je er helaas af en toe vanaf reden.
De Spartaan Jeugd laat zich zien op Nederlands Kampioenschap Wielrennen
Tim van der velden complementeert unieke aaneenschakeling van Nederlands titels op de weg bij de jeugd.
MTB-cup Zuid-Holland bij de Spartaan
Op 23 juni vindt de MTB-cup Zuid-Holland bij RWV de Spartaan weer plaats.

Kan je iets niet vinden?

Vind oude nieuwsberichten of ander informatie

Lid Worden?

Interesse? Kom gerust eens langs.

Alle Disciplines

Iedere tak van de wielersport

Het laatste Nieuws!

Alle berichten op een rij

©2022 RWV De Spartaan - Rijswijkse Wielervereniging De Spartaan. Privacyverklaring | Sitemap | Deze website is gebouwd door SoftTech

Ons Clubhuis


Ons mooie parcours en gezellige clubhuis is gevestigd aan de Lange Kleiweg 106, Rijswijk.

Klik hier voor een route


Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken (Google analytics) . Als je deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer informatie