Ontwikkelingen Sportpark Elzenburg. Stand van zaken:

Update 28 juni 2021: 
Aan fase 1 is en wordt hard gewerkt. Het oude clubhuis is gesloopt en de baan wordt verplaatst. Onderstaande tekening geeft globaal de nieuwe situatie weer. Als alles meezit kunnen we over acht weken weer over een parcours beschikken waar het nieuwe zuidelijke gedeelte (daar waar het clubhuis stond) wordt aangesloten op het oude noordelijke gedeelte (daar waar op termijn de fietscross komt). Na het seizoen gaat men dan verder met het noordelijke gedeelte van de baan, hopelijk is dat af als het wielerseizoen van 2022 begint.

parcours02

Het tijdelijk clubhuis is af, er is hard gewerkt om de bar en terras in orde te maken. We gaan 29 juni open.

Ondertussen zijn de verkenningen begonnen over Fase 2, één Multifunctionele Sport Accommodatie (MFA) of twee clubhuizen. Veel zal afhangen van de financiële haalbaarheid. Wij rekenen dat dit nog wel eens tot 2023 kan duren. Maar in de tussentijd beschikken we wel over alle nieuwe mogelijkheden van fase 1. (Een geheel verlichte Wielerbaan evt op te splitsen in drie losse banen, MTB-parcours en een veldrijparcous. Welke naast elkaar te gebruiken zijn.

Mochten er nieuwe ontwikkelingen zijn willen we je hier erover informeren.

RWV De Spartaan feliciteert Ide Schelling met zijn veroverde bolletjestrui in de Tour de France

In de laatste interne nieuwsbrief van RWV De Spartaan hebben wij aandacht besteed aan het feit dat Ide Schelling, voormalig jeugdlid van onze club deelneemt, aan de Tour de France 2021. In dat bericht hebben wij hem een fantastische, sportieve en succesvolle tour toegewenst.

Ide01

Afgelopen zaterdag startte de Tour de France 2021 en daar waar alle ogen gericht waren op Matthieu van der Poel, Wout van Aart en Julian Alaphilippe was het vooral Ide Schelling die vriend en vijand verbaasde door in zijn eerste tourdeelname meteen de bolletjes trui te veroveren na een zeer aanvallende rit. En ook op dag twee kon hij de bolletjes trui vasthouden. Wij van RWV De Spartaan feliciteren Ide Schelling met deze fantastische start en wensen Ide alle geluk, sportiviteit en een succesvol vervolg van deze tour de France.

En voor onze jeugdrenners: blijf geloven, blijf trainen want zoals je ziet alles is mogelijk als je plezier hebt in het fietsen en voor hen die geluisterd hebben naar het interview van Ide Schelling is dat, plezier hebben in het fietsen, de basis van deze resultaten.

Rijswijkse Jeugdmeerdaagse 2021 afgelast

Spartaan-logo-300x73

 

Beste deelnemers, sponsors en betrokkenen. 

Nederland en de rest van de wereld heeft nog steeds te maken met het coronavirus. Ondanks dat er nu gelukkig vaccinaties aanwezig zijn en er heel hard wordt gewerkt door duizenden hulpverleners om het normale leven weer terug te krijgen, zijn er nog steeds veel beperkingen.

Wij als Rijswijkse Jeugdmeerdaagse hebben ook te maken met deze beperkingen. Met veel goede moed en vertrouwen in de wetenschap hebben wij enthousiast in het najaar van 2020 onze organisatie van de Jeugdmeerdaagse 2021 opgepakt.

Maar zoals het er nu uitziet kunnen wij niet met 100% zekerheid aangeven of onze meerdaagse in juli van start kan gaan. Als organisatie kunnen wij momenteel geen kant op en zijn erg afhankelijk van hoe het virus zich gedraagt. En de andere onzekerheid is of onze deelnemers en medewerkers wel op tijd gevaccineerd zullen zijn. Het is voor ons een dilemma, want het organiseren van onze meerdaagse zit in ons DNA.

Maar wij zijn ook reëel en vrezen dat uiteindelijk al onze moeite voor niets zal zijn geweest. Wij willen ook geen verwachtingen wekken die wij niet waar kunnen maken. De agenda van het vaccinatiebeleid is te momenteel onvoorspelbaar. De overheid is ook afhankelijk van levering door producenten.

De Rijswijkse Jeugdmeerdaagse heeft na een langdurig overleg en met pijn in hun hart besloten dat zij ook dit jaar de ronde niet zullen organiseren. Wij verlangen nu al naar 2022, en spreken de wens uit, dat wij dan gewoon weer de draad zullen kunnen oppakken.

Wij hopen jullie dan weer te ontmoeten en vragen begrip voor ons besluit.

Ervan uitgaand u hiermee voldoende te hebben ingelicht, wensen wij u het allerbeste en blijf gezond.

Met vriendelijke groet namens de organisatie van Internationale Jeugdmeerdaagse

Spelregels betreffende de dinsdagavond volwassenen training

Beste leden van de Spartaan, voor de op wedstrijdgerichte renner is het nu mogelijk om op de dinsdag avond te komen trainen. Daar hangen echter wel een aantal spelregels aanvast.

Doel: Het op snelheid kunnen laten trainen van de renners in een verkeersveilige omgeving.

Lees meer: Spelregels betreffende de dinsdagavond volwassenen training

Ondertekening nieuw sponsorcontract met Tacx

 Contract ondertekening

Onlangs was Vicevoorzitter Jeffrey van der Marel welkom op het nieuwe bedrijf van Tacx a Garmin Company in Oegstgeest. Aanleiding hiervoor was de ondertekening van het nieuwe sponsorcontract met Koos Tacx (jr.) RWV de Spartaan heeft inmiddels een jarenlange verbintenis met Tacx. Koos Tacx liet weten erg trots te zijn op deze sponsoring gezien de rijke historie met onze club.

Lees meer: Ondertekening nieuw sponsorcontract met Tacx

1000km fietsen in 75 uur

Op zoek naar een doel om voor te gaan trainen deze "Corona" winter? Spartaan lid Xander organiseert een BRM 1000km in het weekend van 16 april 2021.

Een Brevet Randonneur Mondieux of te wel BRM is een fietstocht die over de gehele wereld worden gereden. Deze zijn er in de afstanden 200; 300; 400; 600 en 1.000 km die na volbrenging worden gehomologeerd door de Audax Club Parisien (ACP). Onderweg zijn er controles en er zijn tijdslimieten per afstand. Voor deze 1.000km is de tijdslimiet 75 uur. De deelnemers moeten de tocht op eigen kracht volbrengen. En ze bepalen zelf, waar ze onderweg stoppen, eten, drinken en/of slapen. Het is geen wedstrijd en er wordt dan ook geen klassement opgemaakt op basis van tijd.

Uiteraard wordt er gestart op basis van de dan geldende Corona maatregelen. Wil je meer weten? Kijk dan even bij Xander op de site https://administratiekantoorxhensing.nl/fiets-in-beeld/

Clubkampioenschappen 2020

Clubkampioenschappen 2020

Op 11-10-2020 vindt bij RWV de Spartaan de jaarlijkse clubkampioenschappen van de afdeling reners voor leden van de Spartaan plaats. Door de huidige ontwikkelingen met betrekking tot de maatregelen om Corona een halt toe te roepen is besloten het format zodanig aan te passen dat het binnen de corona maatregelen past.

Er zal gestreden worden om clubkampioen in de A of in de B categorie te worden. Indeling is op basis zoals van de ADD Arbo ZAC. Heb je dit jaar heel de tijd bij de A's mee gereden dan start je ook het CK bij de A, heb je heel de tijd bij de B's gereden dan start je bij de B's. Categorie indeling kan hier gevonden worden: http://despartaan.nl/activiteiten/zomeravondcompetitie/reglement.html Deelname staat dus open voor leden van RWV de Spartaan in de categorieën basisleden, toerders, cat 7, nieuwelingen, junioren, beloften, sportklasse, amateurs en elite.

Per categorie maximaal 50 deelnemers (Sport is uitgesloten van de max 40 bij buitenkomst maar valt dan wel weer binnen max 50, onduidelijk dus max 50). Wie het eerst komt wie het eerst maalt. Inschrijven doe je door een mailtje naar André te sturen (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ) onder vermelding van categorie en knwu id. Deelname is gratis

Start B categorie is om 13:00. Wedstrijd is 1 uur en 3 rondes. Huldiging is direct na de wedstrijd bij het juryhok. Er wordt gehuldigt alleen voor de B categorie (dus geen uitsplitsing naar toerders, cat 7, sportklasse enz) Na de wedstrijd is het spullen pakken en direct naar huis.

Start A categorie is om 15:00. Wedstrijd is 75 minuten en 3 rondes. Huldiging is direct na de wedstrijd bij het juryhok. Er wordt gehuldigt alleen voor de A categorie (dus geen uitsplitsing naar dames, elite, amateurs, sportklasse en basislid)

Rugnummer kan half uur voor aanvang wedstrijd afgehaald worden. Kom niet eerder zodat je eventueel de andere categorie niet in de weg zit. Het clubhuis is gesloten, hou hier rekening mee.

Helaas is vanwege de corona maatregelen publiek niet welkom.

Na het einde van het CK wordt de deelnemers gevraagd direct huiswaarts te keren. Het biertje na afloop zal thuis genuttigd moeten worden. Whatsapp staat natuurlijk open om alle sterke verhalen over het CK met elkaar te delen.

U bevindt zich hier: Renners Nieuws