Rijswijkse Jeugdmeerdaagse 2021 afgelast

Spartaan-logo-300x73

 

Beste deelnemers, sponsors en betrokkenen. 

Nederland en de rest van de wereld heeft nog steeds te maken met het coronavirus. Ondanks dat er nu gelukkig vaccinaties aanwezig zijn en er heel hard wordt gewerkt door duizenden hulpverleners om het normale leven weer terug te krijgen, zijn er nog steeds veel beperkingen.

Wij als Rijswijkse Jeugdmeerdaagse hebben ook te maken met deze beperkingen. Met veel goede moed en vertrouwen in de wetenschap hebben wij enthousiast in het najaar van 2020 onze organisatie van de Jeugdmeerdaagse 2021 opgepakt.

Maar zoals het er nu uitziet kunnen wij niet met 100% zekerheid aangeven of onze meerdaagse in juli van start kan gaan. Als organisatie kunnen wij momenteel geen kant op en zijn erg afhankelijk van hoe het virus zich gedraagt. En de andere onzekerheid is of onze deelnemers en medewerkers wel op tijd gevaccineerd zullen zijn. Het is voor ons een dilemma, want het organiseren van onze meerdaagse zit in ons DNA.

Maar wij zijn ook reëel en vrezen dat uiteindelijk al onze moeite voor niets zal zijn geweest. Wij willen ook geen verwachtingen wekken die wij niet waar kunnen maken. De agenda van het vaccinatiebeleid is te momenteel onvoorspelbaar. De overheid is ook afhankelijk van levering door producenten.

De Rijswijkse Jeugdmeerdaagse heeft na een langdurig overleg en met pijn in hun hart besloten dat zij ook dit jaar de ronde niet zullen organiseren. Wij verlangen nu al naar 2022, en spreken de wens uit, dat wij dan gewoon weer de draad zullen kunnen oppakken.

Wij hopen jullie dan weer te ontmoeten en vragen begrip voor ons besluit.

Ervan uitgaand u hiermee voldoende te hebben ingelicht, wensen wij u het allerbeste en blijf gezond.

Met vriendelijke groet namens de organisatie van Internationale Jeugdmeerdaagse

Spelregels betreffende de dinsdagavond volwassenen training

Beste leden van de Spartaan, voor de op wedstrijdgerichte renner is het nu mogelijk om op de dinsdag avond te komen trainen. Daar hangen echter wel een aantal spelregels aanvast.

Doel: Het op snelheid kunnen laten trainen van de renners in een verkeersveilige omgeving.

Lees meer: Spelregels betreffende de dinsdagavond volwassenen training

Ondertekening nieuw sponsorcontract met Tacx

 Contract ondertekening

Onlangs was Vicevoorzitter Jeffrey van der Marel welkom op het nieuwe bedrijf van Tacx a Garmin Company in Oegstgeest. Aanleiding hiervoor was de ondertekening van het nieuwe sponsorcontract met Koos Tacx (jr.) RWV de Spartaan heeft inmiddels een jarenlange verbintenis met Tacx. Koos Tacx liet weten erg trots te zijn op deze sponsoring gezien de rijke historie met onze club.

Lees meer: Ondertekening nieuw sponsorcontract met Tacx

1000km fietsen in 75 uur

Op zoek naar een doel om voor te gaan trainen deze "Corona" winter? Spartaan lid Xander organiseert een BRM 1000km in het weekend van 16 april 2021.

Een Brevet Randonneur Mondieux of te wel BRM is een fietstocht die over de gehele wereld worden gereden. Deze zijn er in de afstanden 200; 300; 400; 600 en 1.000 km die na volbrenging worden gehomologeerd door de Audax Club Parisien (ACP). Onderweg zijn er controles en er zijn tijdslimieten per afstand. Voor deze 1.000km is de tijdslimiet 75 uur. De deelnemers moeten de tocht op eigen kracht volbrengen. En ze bepalen zelf, waar ze onderweg stoppen, eten, drinken en/of slapen. Het is geen wedstrijd en er wordt dan ook geen klassement opgemaakt op basis van tijd.

Uiteraard wordt er gestart op basis van de dan geldende Corona maatregelen. Wil je meer weten? Kijk dan even bij Xander op de site https://administratiekantoorxhensing.nl/fiets-in-beeld/

Clubkampioenschappen 2020

Clubkampioenschappen 2020

Op 11-10-2020 vindt bij RWV de Spartaan de jaarlijkse clubkampioenschappen van de afdeling reners voor leden van de Spartaan plaats. Door de huidige ontwikkelingen met betrekking tot de maatregelen om Corona een halt toe te roepen is besloten het format zodanig aan te passen dat het binnen de corona maatregelen past.

Er zal gestreden worden om clubkampioen in de A of in de B categorie te worden. Indeling is op basis zoals van de ADD Arbo ZAC. Heb je dit jaar heel de tijd bij de A's mee gereden dan start je ook het CK bij de A, heb je heel de tijd bij de B's gereden dan start je bij de B's. Categorie indeling kan hier gevonden worden: http://despartaan.nl/activiteiten/zomeravondcompetitie/reglement.html Deelname staat dus open voor leden van RWV de Spartaan in de categorieën basisleden, toerders, cat 7, nieuwelingen, junioren, beloften, sportklasse, amateurs en elite.

Per categorie maximaal 50 deelnemers (Sport is uitgesloten van de max 40 bij buitenkomst maar valt dan wel weer binnen max 50, onduidelijk dus max 50). Wie het eerst komt wie het eerst maalt. Inschrijven doe je door een mailtje naar André te sturen (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ) onder vermelding van categorie en knwu id. Deelname is gratis

Start B categorie is om 13:00. Wedstrijd is 1 uur en 3 rondes. Huldiging is direct na de wedstrijd bij het juryhok. Er wordt gehuldigt alleen voor de B categorie (dus geen uitsplitsing naar toerders, cat 7, sportklasse enz) Na de wedstrijd is het spullen pakken en direct naar huis.

Start A categorie is om 15:00. Wedstrijd is 75 minuten en 3 rondes. Huldiging is direct na de wedstrijd bij het juryhok. Er wordt gehuldigt alleen voor de A categorie (dus geen uitsplitsing naar dames, elite, amateurs, sportklasse en basislid)

Rugnummer kan half uur voor aanvang wedstrijd afgehaald worden. Kom niet eerder zodat je eventueel de andere categorie niet in de weg zit. Het clubhuis is gesloten, hou hier rekening mee.

Helaas is vanwege de corona maatregelen publiek niet welkom.

Na het einde van het CK wordt de deelnemers gevraagd direct huiswaarts te keren. Het biertje na afloop zal thuis genuttigd moeten worden. Whatsapp staat natuurlijk open om alle sterke verhalen over het CK met elkaar te delen.

Let op!!!!!! ADD Arbo ZAC start in September om 19:00 Geef het door!!!!!!

Met dank aan de jeugd van de Spartaan kunnen we in september een half uur eerder starten met de ADD Arbo Zomer Avond Competitie. Door te starten om 19:00 verkrijgen we de mogelijkheid om ook de laatste races van voldoende tijdsduur te voorzien en hierdoor nog volwaardige wedstrijden met daglicht te kunnen verrijden.

We hanteren de volgende regels boven op de al bestaande regels:

·         Inschrijving start vanaf 18:25

·         Inschrijving sluit om 18:50

·         De baan wordt om 19:00 door de jeugd vrijgegeven

·         Pas na vrijgeven mogen de deelnemers de baan betreden

·         Start AAD Arbo ZAC zal rond 19:05 zijn

Er zijn nog 4 races te rijden voor de ADD Arbo ZAC.

·         1 Sep 2020

·         8 Sep 2020

·         15 sep 2020

·         22 sep 2020

Na de race van 22 september zullen we op een nog nader te bepalen Corona veilige manier de eerste 3 van het A en B klassement huldigen.

Corona-update

22-05-2020, Beste Spartanen,

Helaas blijft het clubhuis voorlopig nog gesloten. Dus nog geen drankjes met elkaar op de club, geen zomeravondcompetitie en geen andere wedstrijden of bijeenkomsten.

Wel zijn wij volop bezig om alle mogelijkheden en onmogelijkheden te bekijken om te fietsen bij, met en vanuit de club met in acht neming van de geldende regels.

Dit is een lastige klus omdat de adviezen uiteenlopen. Fietsen in wedstrijdverband is sowieso nog niet aan de orde. Voor een deel van onze leden is er wel weer activiteit; nadat de plannen voor de jeugd en later voor de mountainbike (groep van leden ouder dan 18) waren goedgekeurd door de gemeente.

Dit betekent dat de Weg Jeugd weer aan het trainen is op de baan van de Spartaan, de MTB Jeugd weer in het Elsenburgerbos traint en zo ook de MTB Volwassenen, zij het in kleinere groepjes en bij toerbeurt om drukte te vermijden Alles conform de goedgekeurde maatregelen van de gemeente.

Ook voor wegrenners ouder dan 18 is er iets meer vrijheid gekomen. Hierin hebben zowel de KNWU als de NFTU adviezen over naar buiten gebracht. De één ( NTFU ) spreekt over groepjes van max 4 personen, die gezamenlijk mogen fietsen maar wel met anderhalve meter afstand en de ander ( KNWU ) adviseert max 2 personen die samen fietsen, maar laat tegelijk ruimte om zelf -op basis van gezond verstand- de uiteindelijke groepsgrootte af te stemmen op de openbare buitenruimte waar men gebruik van kan maken.

Wat het beste advies is daarover kunnen de meningen verschillen, maar wij als bestuur willen jullie in ieder geval wijzen op de plaatselijke verordening en dus de regels.

Volgens de plaatselijke verordening zijn samenkomsten nog steeds verboden met de volgende uitzonderingen en mits de minimale afstand van 1,5 meter ten alle tijden wordt gehandhaafd;

- Door sportverenigingen of professionals georganiseerd en begeleid buiten sporten en bewegen van personen tot en met 18 jaar;

- Buiten sporten en bewegen voor personen van 19 jaar en ouder

Wel zouden wij het erg op prijs stellen dat wanneer er gefietst wordt met een groepje Spartanen dat het verzamelpunt niet bij de club is aangezien er op het clubterrein ook getraind wordt door de jeugd. Eventueel verzamelen bij het hek kan de ouders die hekdienst hebben en aankomende en vertrekkende jeugd belemmeren om de juiste afstand in acht te nemen.

We wensen jullie heel veel gezonde en verstandige fietskilometers.

Hou vol en hopelijk tot snel,

Bestuur RWV De Spartaan

U bevindt zich hier: Renners Nieuws