Met een machtige sprint is Tim van der Velde Nederlands kampioen Cat 5 wielrennen geworden. Gefeliciteerd Tim.

NK Jeugd Wegwielrennen Nijverdal 2022.
Na twee jaar afwezigheid was het zaterdag weer zover. Het NK Wegwielrennen voor de Jeugd in Nijverdal! 12 Spartanen hebben deelgenomen aan het kampioenschap. In de KNWU wedstrijden rijden de jongens en meiden samen, behalve op het NK. Dan zijn de wedstrijden apart. Het deelnemersveld is ook anders, de meeste renners rijden niet door heel Nederland en je komt toch deelnemers tegen waar je nog nooit tegen gefietst hebt in de regio. Dit maakt het allemaal best spannend.
Het parcours voor categorie 1 t/m 3 was een rondje van 1.1 km door de wijk met een stukje ‘vals plat’ en een hele lange brede finish straat. Alle categorieën waren goed gevuld, sommige zelfs met meer renners dan normaal in een KNWU wedstrijd toegestaan.
Joshua mocht om 10:20 h de spits afbijten voor De Spartaan in cat.2 jongens. Er stonden 44 renners aan de start en Joshua heeft ongeveer de helft van de wedstrijd het peloton kunnen volgen. Superknap op zijn 26” wielen tegen al die mannen die al op 28” wielen rijden! Nadat hij gelost was waren de benen een rondje leeg, maar de wedstrijd toch maar mooi gefinisht als 42e.
49 jongens stonden aan de start voor de cat 3. wedstrijd. Bram voor de Spartaan. Bram heeft een goed seizoen gereden en wilde graag top 5 rijden. 11 van de 12 ronden leek dit ook te gaan lukken. Totdat er een demarrage was precies op het moment dat de voorrijd motor de wagen achter het peloton inhaalde en Bram opgehouden werd door een groepje achterblijvers. Hij is toch nog als 12e over de streep gekomen.
Bij de meiden in cat. 3 waren Nienke en Floor van de partij. Het hele jaar al word er erg hard gereden in cat.3 door de meisjes en zo ook tijdens deze wedstrijd. Nienke en Floor hebben gestreden en kwamen als 14e en 17e over de finish.
Categorie 4 t/m 7 mocht over een volgens de organisatie selectief parcours met hetzelfde stukje ‘vals plat’ en als scherprechter een klimmetje. Het selectieve bleek uiteindelijk voor bijna alle wedstrijden mee te vallen, maar een zwaar parcours was het zeker.
Sijmen en Oskar waren present voor de wedstrijd jongens cat.4. Hier stonden 57 jongens aan de start. Helaas is Oskar gevallen en kon de wedstrijd niet afmaken. Sijmen kon goed voorin blijven en is als 7e gefinisht op 6 seconden achter de winnaar.
In jongens categorie 5 waren Teun, Niels en Tim onderdeel van de 63 deelnemers. Tim en Teun lootte vrij vooraan, Niels had minder geluk en moest meer naar achteren starten. Er werd flink doorgereden en er werd af en toe en poging gedaan om weg te komen. Uiteindelijk bleef een peloton 23 renners bij elkaar dat zich opmaakte voor de sprint. De sprint werd gewonnen door Tim. Teun kwam als 14e over de lijn. Niels in een groepje achter het peloton als 45e.
Mette startte bij de meiden van cat 6. Ze reed de eerste ronden goed voorin mee maar moest het peloton uiteindelijk toch laten gaan. Ze finishte knap als 18e van de 30 deelnemers.
In de laatste categorie van de dag, om 18:30 h, startten Caiden en Stian. De wedstrijd van 31 km met 79 deelnemers was hard, maar de groep bleef grotendeels bij elkaar. Voor Stian was het zijn tweede wedstrijd. Hij moest het peloton laten gaan en is als 68e gefinisht. Caiden reed en goede race, zat altijd goed voorin maar helaas gooide een valpartij roet in het eten voor een goede positionering voor de sprint. Caiden is 43e geworden.
Al met al hebben alle Spartaners een wedstrijd gereden waar ze trots op kunnen zijn!

De laatste nieuwtjes

ZAC de Spartaan – Laatste avond
As. dinsdag 26 september is alweer de laatste ZAC van dit jaar bij de Spartaan. De wedstrijden waren goed bezet met in totaal bijna 300 verschillende deelnemers. Voor de laatste wedstrijd is wel een aanpassing voor de inschrijving. Helaas ligt de KNWU-site er namelijk uit as. dinsdag. Mocht je geen vast nummer hebben, schrijf je […]