Zwiften (op de Tacx)

Spartaan op Zwift

De meeste mensen zullen Zwift wel kennen. Maar voor de mensen die Zwift nog niet kennen: Zwift is een online platform waar je virtuele fietsritten kan doen. Het aanbod varieert van trainingsritjes en sociale ritjes tot echte wedstrijden en zelfs leagues waar je als team kan strijden tegen andere teams.

Voor Zwift heb je wel wat zaken nodig. Een smarttrainer om op te trappen, een ondersteunend apparaat zoals een tablet of een computer waarop je met Zwift verbind. En als laatste een abonnement op Zwift (hier zijn kosten aan verbonden). Als je informatie wil hebben over welke combinaties goed werken ben

je van harte welkom in de WhatsApp groep “Spartaan op Zwift”. Daar zijn een hoop clubgenoten actief die je alle ins en outs kunnen vertellen. Binnen de Spartaan is een groep met mensen die hieraan meedoen. Er is op Zwift een team actief (genaamd “de Spartaan”), daar kan je je als Spartaan lid uiteraard ook bij aansluiten. Dan kan je goed zien wat je mede clubleden doen, en ziet iedereen dat je aan de Spartaan verbonden bent. In de WhatsApp groep is plek om afspraken te maken om samen ritten te rijden of andere initiatieven op dit vlak op te zetten. Er zijn regelmatig social meetup’s, en er worden afspraken gemaakt om samen races te rijden. Zwift hanteert verschillende categorieën om te zorgen dat het voor iedereen leuk blijft. De indeling gaat naar vermogen wat je kan leveren en je gewicht. Op Zwift worden ook racing leagues georganiseerd door bijvoorbeeld de “Zwift racing Leagues”. Dit is een acht weekse wedstrijd serie met allerlei soorten wedstrijden ( punten wedstrijden, team time trails ) met tussenklassementen en een eindklassement. Zie voor meer informatie https://www.wtrl.racing/zwift-racing-league/ . Een aantal enthousiaste Zwifters van de Spartaan nam hier al deel aan via andere teams. Een paar weken geleden is er zowaar een echt Spartaan team ontstaan om aan seizoen 2 mee te doen. De animo bleek in de aanloop zo groot dat we zelfs twee teams konden opstellen. Vind je het ook leuk om hieraan deel te nemen maak je interesse dan kenbaar in de WhatsApp groep, dan kunnen we je indelen in het volgende seizoen, of je kan op de reservelijst van de huidige teams.

Als je Spartaan lid bent en je wil deel nemen aan deze Zwift activiteiten neem dan even via WhatsApp contact op met Mark van der Weide ( zwift@despartaan.nl ).

deSpartaan-Renners

De laatste nieuwtjes


Nieuwsjaarborrel de Spartaan
Toosten op 2024!
Tekenen sponsorovereenkomst met Tacx
Tekenen sponsorcontract
Algemene Leden Vergadering
Vrijdag 10 februari 20:00 is er in het clubhuis de ALV.

Lid Worden?

Interesse? Kom gerust eens langs.

Alle Afdelingen

Iedere tak van de wielersport

Het laatste Nieuws!

Alle berichten op een rij

Ons Clubhuis


Ons mooie parcours en gezellige clubhuis is gevestigd aan de Lange Kleiweg 106, Rijswijk.

Klik hier voor een route


Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken (Google analytics) . Als je deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer informatie