Mountainbiken bij de Spartaan


Klimmen over boomwortels, omlaag door de rivier, ploegend door de modder, lekker hard over de rechte stukken, met snelheid door de bochten, met kracht over het strand en dwars door de zee. Lijkt het jou gaaf om met je fiets elk terrein door te kunnen? Bij De Spartaan train je op techniek, kracht en snelheid. Je ontmoet mensen om samen mee te fietsen, ideeën uit te wisselen en je passie voor het fietsen te delen. De mountainbikeafdeling van De Spartaan bestaat uit een gezellige groep mannen en vrouwen. Recreatieve fietsers en wedstrijdrijders, iedereen voelt zich bij ons thuis. Mountainbiken bij De Spartaan kan op alle niveaus.

Naast het sportieve element is er ook veel ruimte voor gezelligheid. Na de training nog een drankje in het clubhuis, een terrasje tijdens een van de weekenden etc.

 

Elke dinsdag tijdens de zomertijd trainen we in het Elsenburgerbos en in de weekenden organiseren we regelmatig leuke dagtrips, fietsweekenden of nemen we deel aan evenementen.

Weekendtrips

Een weekendtrip omvat 1 tot 3 overnachtingen in een huisje. Vaak in combinatie met een marathon, zoals de Bart Brentjens Challenge of de marathon van het Willingen Bike Festival.

 

Vragen of aanmelden voor een proeftraining?

Wil je een keer meetrainen om te kijken of mountainbiken iets voor jou is? Hartstikke leuk! Je kunt drie keer vrijblijvend mee fietsen. Als je daarna mee wilt blijven trainen kun je lid worden. Let op! Stroom je later in het seizoen in, dan is het belangrijk dat je goed zelfstandig met de groep mee kunt komen. De trainers kijken tijdens de proeftraining of je voldoende conditie en technische vaardigheid hebt om goed mee te kunnen trainen.

Als je je wil aanmelden voor een proeftraining kun je mailen naar mtb@despartaan.nl

 

Mountainbikewedstrijden en licenties

Je kunt meedoen aan mountainbike wedstrijden, zowel met als zonder wedstrijdlicentie.

Er zijn 3 soorten wedstrijden; regionaal, nationaal en internationaal. Hierover kun je meer terug vinden op de website van de KNWU.

Voor de meeste wedstrijden heb je geen licentie nodig. Als je regelmatig wedstrijden wilt rijden kan het voordelig zijn om een licentie aan te vragen. Je mag dan bijvoorbeeld vooraan starten, je rijdt vaak een langere wedstrijd en je kunt je meten met de echte toppers. Een licentie moet je zelf aanvragen nadat De Spartaan je heeft aangemeld bij de KNWU. Daarna krijg je van de KNWU een inlogcode en wachtwoord. Daarmee kun je je eigen licentie aanvragen. Hou rekening met een eventuele sportkeuring als je een licentie aanvraagt.

 

Websites met informatie over mountainbiken:

> www.knwu.nl (site van de KNWU voor wedstrijdinformatie)

> www.ntfu.nl (Nederlandse Toer Fiets Unie)

> www.mountainbike.nl (wedstrijdinformatie, forum en algemene informatie)

> www.bikesight.nl (wedstrijdkalender en nieuws)

> www.mtbkalender.nl (wedstrijdkalender, toertochten)

MTB trainingen


Als je je wilt aanmelden voor een proeftraining kun je een mail sturen naar mtb@despartaan.nl

 

Wil je erachter komen of mountainbiken iets voor jou is? Wil je gezellig samen met anderen sporten en je mountainbikeskills verbeteren? Of wil je jezelf juist klaarstomen voor wedstrijden of marathons? Bij De Spartaan kan iedereen mountainbiken op zijn of haar eigen niveau! De mountainbikeafdeling van De Spartaan bestaat uit een gezellige groep mannen en vrouwen. Beginners, gevorderden, recreatieve fietsers, wedstrijdrijders, iedereen voelt zich bij ons thuis. Mountainbiken bij De Spartaan kan op alle niveaus.

 

Training

De mountainbiketrainingen worden gehouden op dinsdagavond en starten zodra de zomertijd is ingegaan (de mountainbikejeugd traint op woensdagavond het hele jaar door). Er wordt in principe getraind in twee groepen, een A-groep en een B-groep, met verschillende intensiteit. Je kunt zelf kiezen in welke groep je deelneemt. De B-groep is voor iedereen geschikt, de A-groep heeft een hoger niveau qua techniek en intensiteit.

De trainingen vinden meestal plaats in het Elsenburgerbos, vlakbij het clubhuis van De Spartaan. We trainen van 19:00 uur tot ongeveer 21.00 uur of later als het daglicht dat toelaat.

 

B-groep (beginners)

De trainingen in de B-groep zijn bedoeld voor mountainbikers die de basistechnieken willen leren of verbeteren, of wat relaxter willen fietsen. Onderdelen die aan bod komen zijn: stuur-, rem- en schakeltechniek, houding op de fiets, klimmen en afdalen, balans, etc. In de training is voldoende ruimte voor uitleg. De intensiteit is gematigd, al neemt deze gedurende het seizoen wel toe. Beginnende mountainbikers worden dan ook aangeraden om in het voorjaar in te stappen.

 

A-groep (gevorderden)

De mountainbikers in deze groep zijn vaak wat meer ervaren, waardoor de focus meer wordt gelegd op het verbeteren van de conditie. De intensiteit van de trainingen ligt op een hoger niveau, en natuurlijk ligt de focus ook op technische uitdagingen.

 

Vragen of aanmelden voor een proeftraining?

Wil je een keer meetrainen om te kijken of mountainbiken iets voor jou is? Hartstikke leuk! Je kunt drie keer vrijblijvend mee fietsen. Als je daarna mee wil blijven trainen kun je lid worden. Let op! Stroom je later in het seizoen in, dan is het belangrijk dat je goed zelfstandig met de groep mee kunt komen. De trainers kijken tijdens de proeftraining of je voldoende conditie en technische vaardigheid hebt om goed mee te kunnen trainen. Tijdens de trainingen is het dragen van een helm verplicht. Eventueel hebben we leenmountainbikes en -helmen beschikbaar.

De laatste nieuwtjes


Perfecte Omstandigheden voor de MTB-cup
Zonnige strijd bij de Spartaan
Table top bij de Spartaan
Zondag 30 juni is het MTB-parcours van de Spartaan uitgebreid met een "Table Top".
MTB-cup Zuid-Holland bij de Spartaan
Op 23 juni vindt de MTB-cup Zuid-Holland bij RWV de Spartaan weer plaats.

Contact & bestuur Mountainbikers

mtb@despartaan.nl


Kan je iets niet vinden?

Vind oude nieuwsberichten of ander informatie

Lid Worden?

Interesse? Kom gerust eens langs.

Alle Disciplines

Iedere tak van de wielersport

Het laatste Nieuws!

Alle berichten op een rij

©2022 RWV De Spartaan - Rijswijkse Wielervereniging De Spartaan. Privacyverklaring | Sitemap | Deze website is gebouwd door SoftTech

Ons Clubhuis


Ons mooie parcours en gezellige clubhuis is gevestigd aan de Lange Kleiweg 106, Rijswijk.

Klik hier voor een route


Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken (Google analytics) . Als je deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer informatie