ZAC Reglement

ADD ARBO ZomerAvondCompetitie (ZAC)

De Spartaan organiseert de zomeravondcompetitie. Elke dinsdag wordt er op het parcours van de Spartaan gereden. De competitie begint op dinsdag 28 maart 2023 bij De Spartaan en eindigt (zonder zomerstop) op dinsdag 26 september 2023

Er wordt een klassement bijgehouden. Hier kan je alleen in worden opgenomen als je met een chip fietst en in de uitslag van de wedstrijd bent opgenomen.


Categorieën 

Categorie A

Profs, Elites, Beloften, Amateurs, Sportklasse en Junioren. Startlicentie houders mogen/moeten ook indien niveau toereikend is. 2e jaars nieuwelingen mogen in overleg met jury, inschrijftafel en trainer bij A starten, bij klachten kan dit weer teruggedraaid worden. Dames met prof, elite of amateur licentie mogen ook bij de A starten.

Categorie B

Nieuwelingen, Dames, Cat. 7 jeugd, veteranen (50+) en mensen met een startlicentie. Voor renners die elite, amateur of sportklasse waardig zijn maar uit financiële redenen een startlicentie hebben, horen bij de A, dit ter beoordeling van de jury en of inschrijver.

Categorie C

Door te weinig animo is er geen aparte C meer,


Van deze indeling kan individueel worden afgeweken afhankelijk de mogelijkheden van de renner. Dit wordt beoordeeld door de trainers en organisatoren van de ZAC (Guido).


Alle rijders die in de uitslag willen, dienen met een bij de knwu geregistreerde chip van mylaps te rijden. Deze helpen de jury bij het inschrijven en het opmaken van de uitslag. Rijders zonder chip worden niet in de uitslag opgenomen en komen niet in aanmerking voor punten voor het klassement, meerijden mag natuurlijk wel.


De Spartaan heeft voor oog om de B groep zo laagdrempelig mogelijk te houden. Daarom stellen wij verplicht dat houders van een sportklasse licentie in de A groep starten (tenzij boven de 50). Nu horen we heel vaak bij de inschrijftafel, mag ik aub in de B groep want ben net ....... en vervolgens eindigen ze met een ferme sprint bij de eerste 3. Dat vinden wij nu net niet de bedoeling. Als je een licentie hebt genomen dan moet je ook daar naar acteren en kom je dan toevallig net terug van een blessure dan staat je niks in de weg om met je A nummer na start A groep te blijven staan bij start finish en gelijktijdig met de B groep mee te starten. Je doet dan bij de B's niet voor de prijzen mee maar je hebt wel je gewenste inkom training. Dispensatie voor het starten bij de B kan alleen door Guido worden gegeven. Ook kan het zijn dat er wordt gesignaleerd dat B renners zonder licentie toch elke week alles binnen 3 rondes uit elkaar trekken. Ook dan start je in de verkeerde categorie en kan de organisatie je verplicht laten promoveren.


Inschrijving

Inschrijving start om 18.55 uur. Om 19:25 uur sluit de inschrijving. Indien te laat dan kan je nog starten zonder rugnummer (na betaling van het inschrijfgeld), twee ronden voor het einde eruit.

!!) Let op alleen licentiehouders en houders van een starlicentie houders kunnen meedoen.

!!!) Na de wedstrijd rugnummer inleveren tenzij vast rugnummer is afgenomen

!!!!)Geen Startlicentie dan rekent de KNWU met een dag licentie.


Inschrijfgeld

Let op!!!! Er kan alleen gepind worden. Contant geld wordt niet meer aangenomen.

C6 leden (Ahoy, Trias, WWV, Coureur, Delta en de Spartaan) betalen € 1. Niet C6 deelnemers betalen € 4, Geen startlicentie? Dan rekent de KNWU extra kosten voor een daglicentie, bovenop de inschrijving betaal je dan nog eens € 2 extra aan de Spartaan. Er is ook een mogelijkheid om een vast rugnummer te nemen, deze is € 15 voor C6 leden en € 60 voor niet C6 leden. Met een vast rugnummer hoef je de rest van het seizoen niet meer langs de inschrijftafel maar kan je gewoon gelijk de baan op. Let op, je moet wel elke keer je rugnummer opgespeld hebben. Betalingen moeten per pin worden voldaan.


Aanvangstijden wedstrijd

A:        19.35 uur start

B,C:   19.36 uur start


Wedstrijd

De B's mogen niet met de A's meerijden, na 2 waarschuwingen worden zij uit koers gehaald en krijgen geen uitslag. (Dus de B-groep laat de A-groep rustig passeren, De A-groep houdt niet "stil" bij de B-groep, de B-groep blijft snelheid houden en houdt rechts aan om zo plek te maken om de A-groep te laten passeren). Geloste A-renners mogen wel aansluiten bij de B, maar verrichten geen kopwerk.

Veiligheid

In verband met de veiligheid gaan we geloste renners bij de B die het niet meer lukt om in het B-peloton bij te kunnen blijven bij 3 rondes achterstand uit de wedstrijd halen. Houdt als langzame deelnemer altijd rechts (ja ook in de 2 bochten naar rechts) van de baan zodat een peloton je aan de linkerkant kan passeren. Fiets als geloste renners bij naderen van een peloton altijd achter elkaar en niet naast elkaar.

Afsprinten

De B's sprinten als eerst af, dit is meestal na 1 uur koers + 3 rondes. Nadat de B's zijn afgesprint zullen de A's nog een x aantal rondes door rijden. Afhankelijk van de koers en de tijd van het jaar zijn dit minimaal 3 of meer extra rondes. Van de B's wordt verlangt dat ze na de finish zo snel mogelijk de baan verlaten, door het vernieuwde parcours moeten ze nog 1 rondje uitrijden. Let bij afdraaien parcours goed op en geef duidelijk aan (hand in de lucht) dat het parcours wordt verlaten.

Materiaalpech/valpartij/rondenvergoeding

Bij materiaalpech of valpartij kan alleen een ronde vergoeding worden gegeven (tot 5 rondes voor het einde), indien dit is geconstateerd is door de jury, dus materiaal kan alleen vervangen worden bij start/finish (voor de jurywagen). Bij een valpartij dienen de betrokkenen zich te melden bij de jury. Spartaan leden die de inschrijving van de ZAC hebben gedaan en derhalve niet gelijk aan de start konden staan wordt het toegestaan om het aantal rondes vergoed te krijgen die ze aan het begin van de koers hebben gemist i.v.m. de inschrijving.

Schijfremmen

Hierbij volgen we de richtlijnen van de KNWU en zijn dus weer toegestaan

Voortijdige koersverlating)

Indien de koers voortijdig verlaten wordt, dienen de deelnemers zich bij de jury af te melden. Niet afmelden is geen punten.

Geen wedstrijd

Indien er geen wedstrijd kan plaatsvinden door slechte weersomstandigheden dan ontvangt ieder die zich heeft aangemeld 10 punten. Ook als het minimum aantal deelnemers van 10 niet wordt gehaald, krijgen de aanmelders toch 10 punten.

Startlicentie

Om mee te kunnen doen heb je minimaal een Startlicentie of hoger nodig. Hiermee ben je via de KNWU voor ernstige letsel schade verzekerd. Een basislidmaatschap dekt die verzekering niet meer.

Geen licentie en daginschrijving

Informeer bij de jurytafel naar de mogelijkheden, starten is dan onder eigen risico.

Wijziging categorie

De jury kan om wedstrijd technische redenen een B-renner naar de A-groep promoveren. Op deze manier blijft de B-groep “een laagdrempelige wedstrijd” voor de renners die de A-groep niet bij kunnen houden en leuk hun eigen wedstrijd kunnen rijden. Het is mogelijk om per seizoen deel te nemen aan de categorie van uw keuze (denk aan vrijwillige promotie) (demotie in overleg met wedstrijd comité), tenzij je door de jury of wedstrijd comité gepromoveerd bent. De punten blijven staan in de categorie waar je ze hebt verdient. Je staat dan dus in beide categorieën.

De punten in de oude categorie blijven gehandhaafd, totdat er besloten wordt om niet terug te keren naar de oude categorie. Bij het bepalen van de einduitslag telt de vermelding waar het meeste punten zijn gehaald, is dat gelijk bij de meeste wedstrijden, is dat gelijk bij de categorie waar ze het laatst gereden hebben.

Prijzen

Vanaf 2022 gooien we het concept om. We werken niet meer met dag premies maar nu met een premie voor het eindklassement. Je komt alleen voor het eindklassement in aanmerking met een werkende chip. Geen (werkende) chip, dan geen uitslag en geen premie.

Eindklassement

Prijsuitreiking klassement op de laatste ZAC, de eerste 3 in het klassement komen op het podium en krijgen bloemen, eindprijzen zijn er voor de eerste 10. De laatste ZAC is dit jaar 2023 op 26 september. Om voor het eindklassement in aanmerking te komen dien je aan de helft van de wedstrijden plus 1  deelgenomen te hebben. Door het oneven aantal wedstrijddagen (27 ZAC's) moet je dit jaar aan 15 wedstrijden hebben deelgenomen. Mochten er dit jaar afgelastingen zijn dan wordt het minimaal aantal wedstrijden navenant aangepast. Bij een gelijke stand in de einduitslag (aantal punten) gaat de gene voor met de meeste wedstrijd deelnames (meedoen is belangrijker).


Prijzenschema

Voor zowel A als B categorie

1e prijs = € 100

2e prijs = € 90

3e prijs = € 80

4e prijs = € 70

5e prijs = € 60

6e prijs = € 50

7e prijs = € 40

8e prijs = € 30

9e prijs = € 20

10e prijs = € 10


Let op! Prijzen worden enkel op 26 september uitgekeerd. Zorg dat ze dan opgehaald worden en wijs een vervanger aan. Mail zijn naam naar guido.smit@despartaan.nl. Anders wordt de eindprijs in een donatie aan de Spartaan omgezet.


De puntentelling


1e) 25 pnt

2e) 23 pnt

3e) 21 pnt

4e) 19 pnt

5e) 17 pnt

6e) 15 pnt

7e) 14 pnt

8e) 13 pnt

9e) 12 pnt

10e) 11 pnt

11e) 10 pnt

12e) 9 pnt

13e) 8 pnt

14e) 7 pnt

15e) 6 pnt

vanaf de 16e plaats iedere deelnemer 5 pnt mits met geregistreerde chip gefietst en minimaal 1 ronde afgelegd.

13 punten (De helft + 1) worden toegekend aan vaste deelnemers die de wedstrijd niet mee kunnen doen dan wel eerder moeten verlaten vanwege organiserende taken omtrent de organisatie/jurering van de ZAC.


Veel gebruikte commando’s en de te verwachte bijbehorende reactie:

Hoog – Renner roept hoog omdat hij sneller is als de renners die hij van achter nadert, van de renners voor hem wordt verwacht dat ze naar de buitenkant uitwijken (rechts op het clubparcours van de Spartaan) om de snel achteropkomende renner te laten passeren.

Tussen – Een renner die bijna achterin de trein zit roept tussen naar de afzakkende renner om hem er zo op te attenderen voor hem plaats te nemen in het rijtje renners.

Laatst - De laatste renner van een groep roept laatste naar renners die achter hem willen inpikken om zo doende deze renners de tijd te geven om al vaart te maken.

Voor – Waarschuwing voor de renners achter je dat een langzamere renner / ander object zich aan de rechterkant bevindt en snel gepasseerd gaat worden

Tegen – Dat wil je tijdens de ZAC niet horen want dan is er ergens iets niet goed gegaan

Wapperende Elleboog - De renner die voor je met zijn elleboog wappert wil aan de kant dat hij/zij met zijn elleboog aangeeft ingehaald worden om zo zijn koppositie af te staan aan de achterliggende renner. Dus wappert de koploper met zijn linker elleboog dan wil die aan de linkerkant gepasseerd worden zodat hij zij aan de rechterkant van de groep kan afzakken.

Lid Worden?

Interesse? Kom gerust eens langs.

Alle Afdelingen

Iedere tak van de wielersport

Het laatste Nieuws!

Alle berichten op een rij

©2022 RWV De Spartaan - Rijswijkse Wielervereniging De Spartaan. Privacyverklaring | Sitemap | Deze website is gebouwd door SoftTech

Ons Clubhuis


Ons mooie parcours en gezellige clubhuis is gevestigd aan de Lange Kleiweg 106, Rijswijk.

Klik hier voor een route


Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken (Google analytics) . Als je deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer informatie