Jeugd Mountainbiken (MTB)

De Spartaan heeft ook Mountainbiken voor de Jeugd!

Voor kinderen van 7 tot 16 jaar is het mogelijk het bos in te gaan met ons! Mountainbiken voor de jeugd bij de Spartaan; met vier a vijf enthousiaste groepen kinderen ingedeeld naar niveau en leeftijd gaan onze trainers werken aan de mountainbike vaardigheden van de kinderen op een leuke en leerzame manier. De groepen worden ingedeeld op niveau en leeftijd. Iedere groep wordt door 2 volwassenen begeleid. Eén van hen is zeker een gediplomeerde instructeur.


Proeftrainingen

Lijkt het je leuk om eens te proberen of mountainbiken iets voor jou is? Klik dan op de knop hieronder en vraag een introductieles aan. Heb je nog andere vragen? Mail die vragen dan aan JeugdMTB@despartaan.nl. De introductie les is iedere eerste schoolwoensdag van de maand, valt de eerste woensdag in een schoolvakantie dan verschuift de introductie les dus een week.

Heb je nog geen helm en/of fiets dan kun je deze in je proefperiode gewoon lenen. Na de introductie les kun je de rest van de maand vrijblijvend meedoen met de reguliere trainingen; vind je het dan nog steeds geweldig dan word je lid van de gezelligste fietsvereniging van de omgeving. Dan dien je ook voor een eigen fiets en helm te zorgen, mocht dit een probleem zijn neem dan contact op met een van de trainers.


Wachtlijst voor Jeugd MTBWe zijn super blij dat heel veel kinderen willen leren mountainbiken. Binnen De Spartaan is het de snelst groeiende groep van fietsers. Dat heeft helaas tot gevolgd dat er op dit moment een wachtlijst is voor Jeugd MTB. Schrijf je wel in voor een proefles, dan nemen we contact met je op zodra er weer plek is. Plus dan krijgen wij goed in beeld hoe snel we nieuwe trainers moeten opleiden.

Trainingen

De trainingen worden geleid door KNWU of NTFU gediplomeerde trainers en er wordt veel aandacht besteed aan sportiviteit, veiligheid, respect en plezier.


Elke woensdag:

Voor de groepen 1 & 2 & 3 is er training van 18.30 tot 19.30 uur.

Voor de groepen 4 & 5 is er training van 19.30 tot 20.30 uur.

Elke zaterdag:

Worden de groepen ingedeeld naar opkomst en beschikbaarheid trainers.

De training start dan om 10:00 uur.


Zolang het licht het toelaat wordt er veelal in het Elsenburgerbos aan de overkant van De Spartaan getraind, maar wordt het te donker in de winterperiode dan maken we gebruik van het verlichte middenterrein op De Spartaan. Vanaf Maart 2022 beschikken we op ons eigen middenterrein over een heus bikepark met houten kombochten, skinny's, northshores, rockgardens & jumps om ook deze technieken aan onze jeugd te kunnen leren.


Activiteiten

Naast dat het natuurlijk heel leuk is om te trainen trekken we er ook graag op uit en maken tour tochtjes onder begeleiding van de trainers uiteraard; dit kan in de buurt zijn zoals een parcours in Vlaardingen, de Uithof, Zoetermeer of Bergschenhoek, maar soms ook een stukje verder. We vinden het dan ook erg leuk en prettig als er dan wat ouders mee fietsen. Naast het fietsen organiseren we ook jaarlijks een jeugdkamp voor alle jeugdleden van de Spartaan, is er een kampeerweekend voor de MTB jeugd en niet te vergeten onze Gourmetavond waarbij we weer alle kinderen van de Spartaan uitnodigen voor een gezellig avondje Gourmetten.


Wedstrijden

Wedstrijden zijn natuurlijk hartstikke leuk en voor de kinderen die dit willen zijn er landelijk maar ook in de buurt regelmatig wedstrijden te rijden. In het zomerseizoen is er de Landelijke jeugd Competitie (LJC). Deze wedstrijden zijn verspreid over het hele land en deelnemers komen dan ook van heinde en verre om te laten zien wat ze kunnen. In de winter is er in Zuid-Holland de zogenaamde Mini Cyclocross Competitie ( MCC ), waaraan mountainbikers ook meedoen. Deze wedstrijden zijn laagdrempeliger en toegankelijker, mede omdat ze allemaal in de regio worden verreden. Sinds 2015 is er ook een zomerse regionale competitie voor de MTB opgezet, MTBcupZH. Deze wedstrijdjes zijn gezellig, laagdrempelig, dicht in de buurt en iedereen kan en mag meedoen! De MCC en de MTBcupZH worden elke jaar ook op de Spartaan verreden en dan doen er natuurlijk nog veel meer Spartanen mee. Heeft U verder nog vragen dan kunt u mailen naar JeugdMTB@despartaan.nl of bellen/appen met Fred Korevaar 06 43612048

Lid Worden?

Interesse? Kom gerust eens langs.

Alle Disciplines

Iedere tak van de wielersport

Het laatste Nieuws!

Alle berichten op een rij

©2022 RWV De Spartaan - Rijswijkse Wielervereniging De Spartaan. Privacyverklaring | Sitemap | Deze website is gebouwd door SoftTech

Ons Clubhuis


Ons mooie parcours en gezellige clubhuis is gevestigd aan de Lange Kleiweg 106, Rijswijk.

Klik hier voor een route


Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken (Google analytics) . Als je deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer informatie