Info jeugd


De Spartaan

De Rijswijkse Wielren Vereniging De Spartaan heeft een van de grootste jeugdafdelingen in de regio. De Spartaan heeft de laatste jaren verschillende landskampioenen voortgebracht. Bij de Spartaan kun je wielrennen, veldrijden en mountainbiken. Jongens en meisjes rijden met elkaar. Je kunt aan alle takken van de wielersport deelnemen. 


Drie eigen veilige parcoursen

Voor de deur van het clubhuis liggen drie parcoursen los van de openbare weg. Een wegparcours, een veldrijdparcours en een MTB-parcours. Het wegparcours is zo'n 1,5 km lang, op te delen in een ronde van 1000 en van 500meter.

 

Leeftijden, vanaf 6 jaar tot 14 jaar.


Je mag als jeugdwielrenner wedstrijden rijden vanaf januari van het jaar dat je 8 jaar wordt. Trainen mag vanaf je 7de jaar. Er zijn zeven verschillende leeftijdscategorieën tot 1 januari van het jaar waarin je 15 jaar wordt. Daarna word je Nieuweling, twee jaar later Junior en ten slotte renner en misschien wel veteraan. We hebben nu zo'n 50 jeugdleden tussen de 7 en 14 jaar, verdeeld over vier groepen.
Leenfietsen

Een wielrenfiets is best kostbaar. Als je nog niet weet of wielrennen wel jouw sport is, kun je voor €50,- voor een half jaar een fiets bij ons huren. Aspirant MTB-leden mogen drie maal een fiets lenen. De fietsen moeten wel op de vereniging blijven.


Kleding

Net als andere verenigingen heeft de Spartaan ook clubkleding. In 2014 een nieuw design. Je kunt tegen gereduceerde prijzen een basispakket aanschaffen. Daarnaast is tegen kostprijs onbeperkt kleding aan te schaffen. In wedstrijden ben je verplicht in de clubkleding te rijden.

EEN HELM IS TIJDENS WEDSTRIJDEN, TRAININGEN EN TOCHTEN VERPLICHT!!  


Shirt nieuw TacxClubhuis

Ons clubhuis is gevestigd aan de Lange Kleiweg 106, Rijswijk.

Het is nu nog een tijdelijk clubhuis achter de Hockeyclub totdat ons nieuwe clubhuis is gebouwd.

Mountainbiken (MTB)

Bij de Spartaan kun je recreatief of in wedstrijdverband mountainbiken. De momenteel 20 jeugdleden trainen het hele jaar in het Elsenburgerbos en in de winter ook op het verlichte veldrijdparcours. Meer over MTB voor de jeugd leest u hierU kunt ook even bellen met Fred Korevaar 06 43612048

Weg Wegwielrennen

Wielrennen of beter gezegd wegwielrennen doe je op een traditionele racefiets. Het lijkt vaak niet zo maar wielrennen is wel degelijk een teamsport. Je kunt recreatief fietsen (op het parcours en op de openbare weg) maar je kunt ook meedoen met officiële wedstrijden. Hiervoor heb je een wedstrijdlicentie nodig. Nieuwsgierig?


Veldrijden

VVeldrijden wordt steeds populairder. De Spartaan heeft zelfs een verlicht veldrijdparcours voor de deur. Veldrijden doen we hoofdzakelijk 's winters, op veldrijfietsen of op een mountainbike.Trainers en begeleiders

Bij de Spartaan zijn er gediplomeerde fietstrainers die training en les geven. Zo krijg je les in tactiek, behendigheid, schakelen, remmen, anticiperen etc. Ook handig voor op weg naar school. De trainers worden zo nodig bijgestaan door begeleiders.


Training & trainingstijden

Je hebt twee keer per week training.

Voor wegwielrennen:

- dinsdagavond en

- donderdagavond.

Voor de MTB:

- woensdagavond en

- zaterdagochtend.

De trainingstijden kunnen ‘s zomers en ‘s winters ietwat verschillen! Kijk voor een actueel overzicht bij de trainingstijden.


Wedstrijden

Wil je in wedstrijdverband wielrennen dan moet je in clubkleding rijden. Voor KNWU wedstrijden heb je een licentie van de KNWU hebben (+ € 50,-) en een Mylaps chip. Voor interclubwedstrijden is dat niet nodig. De wedstrijden zijn vooral in de weekenden, zowel in de buurt als door het hele land.

Vrijwilligers

De Spartaan is een bloeiende vereniging met ruim 400 leden. Alle activiteiten worden verricht door vrijwilligers. Vooral bij de jeugd worden activiteiten met veel plezier door de ouders georganiseerd.

  Contributie

De contributie bedraagt ongeveer € 75,- per jaar. Het hangt af van de opties waarvoor je kunt kiezen. Naast de contributie heb je ook een basislidmaatschap van de KNWU nodig (€12,00). In de tabel met de contributies vind je een actueel overzicht.


Kennismaken en/of lid worden?

Lijkt je het leuk om bij de Spartaan te gaan fietsen? Kom dan eens kennismaken. De eerste vier weken kun je kosteloos kennismaken met de sport en de vereniging. Je mag meedoen met de trainingen. Als je nog geen fiets hebt, kun je er bij ons een lenen. Wil je kennis maken, vul dit in op ons aanmeldingsformulier in en verstuur dit.De laatste nieuwtjes


De Spartaan Jeugd laat zich zien op Nederlands Kampioenschap Wielrennen
Tim van der velden complementeert unieke aaneenschakeling van Nederlands titels op de weg bij de jeugd.
MTB-cup Zuid-Holland bij de Spartaan
Op 23 juni vindt de MTB-cup Zuid-Holland bij RWV de Spartaan weer plaats.
Nieuwe talenten bij de MWW
De eerste MWW (Mini Weg Wedstrijd) van seizoen 2024 is verreden bij de Spartaan. De organisatie koos ervoor een omnium te organiseren bestaande uit een tijdrit en een criterium. Na het ontvangen van de startlijsten werden we een beetje zenuwachtig. Wat een animo dit jaar voor de MWW. Wat leuk dat er in onze regio […]

Contact & bestuur Jeugd

.Voor meer informatie vraag op de trainingstijden van de jeugd op het clubhuis naar de begeleiders of bestuursleden van de jeugd,:


Kan je iets niet vinden?

Vind oude nieuwsberichten of ander informatie

Lid Worden?

Interesse? Kom gerust eens langs.

Alle Disciplines

Iedere tak van de wielersport

Het laatste Nieuws!

Alle berichten op een rij

©2022 RWV De Spartaan - Rijswijkse Wielervereniging De Spartaan. Privacyverklaring | Sitemap | Deze website is gebouwd door SoftTech

Ons Clubhuis


Ons mooie parcours en gezellige clubhuis is gevestigd aan de Lange Kleiweg 106, Rijswijk.

Klik hier voor een route


Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken (Google analytics) . Als je deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer informatie