ZAC Uitslagen

Na de ZAC worden in principe de uitslagen gelijk op Mylaps gepubliceerd.

Spartaan Mylaps pagina

Verslag 2-4-2024

Dinsdagavond, 2 april, half 8, RWV de Spartaan. Na 6 maanden afwezigheid mochten de renners uit het A- en B-peloton zich weer melden. Heel de winter had voor deze mannen en vrouwen in het teken gestaan van de voorbereiding op deze avond. Door weer en wind werd trouw voldaan aan opgelegde trainingsschema’s met maar één doel: scherp staan voor de Zomer Avond Competitie van de Spartaan.

Met in totaal 77 renners aan de start zagen we zowel in het A-peloton (49) als het B-peloton (28) een mooi en vooral divers gezelschap. Van jong aanstormend Cat 7-talent tot zeer respectabele oudgedienden, mannen, vrouwen, jongens en meisjes, krasse knarren en blonde Vikingsgoden in de kracht van hun leven. Al voor de start was duidelijk dat je van hele goede huizen moest komen wilde je vanavond de eerste 25 punten achter je naam wegschrijven.

Het B-peloton is altijd een zeer gemengd gezelschap. Van aanstormend talent en Nederlands kampioen bij Cat 6, Tim van der Velden, tot de zeer oudgediende Edwin de Haas, beginnende jonge wielrenners, nieuwelingen en junioren dames, allemaal vonden ze hun plekje en konden ze een wedstrijd op hun niveau fietsen. Het peloton bleef hier grotendeels gesloten waarbij ontsnappen voor lange tijd onmogelijk leek. De snelheid lag rond de 40 km/u gemiddeld en was voor iedereen prima bij te benen. In de laatste 3 rondes werden nog wat dappere pogingen gedaan om te ontsnappen. Uiteindelijk kwam alles zo goed als samen en vlogen 4 renners op de finish af, de rest ver achter zich latend. Het was oudgediende Edwin Vrauwdeunt a.k.a. The pocketrocket die als eerste de lijn passeerde. 2e werd Daan Hogenelst, 3e Tim van der Velden en 4e Edwin de Haas.

Bij de A’s was het echt koers. Vanaf het begin werd er als een kudde dartelende koeien ingevlogen. Ontsnapping na ontsnapping werd op poten gezet. Tot halverwege de koers eindelijk 5 man echt wisten weg te sluipen. Bij deze mannen zaten een paar zeer bekende brommers als Tijn Voerman en Erik de Niet. Ronden lang leken ze hun voorsprong te behouden en zelfs uit te bouwen. Toch was de overmacht van achteruit te groot. Het was vechten tegen de bierkaai en uiteindelijk werden ze teruggepakt.

Bij de 3e passage van het B-peloton werd vooraan gebruik gemaakt van de mogelijkheid tot een nieuwe forcing. Het gas ging erop en uiteindelijk wisten 9 renners zich af te scheiden. Zij wisten in korte tijd een mooie voorsprong van 25 seconden bij elkaar te fietsen, welke ze vast wisten te houden. Het pokerspel in de laatste ronde deed het peloton nog hopen tot terugkomst, echter raakte ze nooit helemaal bij. Van de kopgroep had Donny Braun veruit de machtigste sprint en eindigde voor Timo de Waard en Eise Mentjes de Vries.

Wat een gevechten zagen we alweer gelijk op deze eerste ZAC. De mannen en dames waren scherp, dat was ook te zien aan de snelheden. Graag zien we iedereen volgende week weer aan de Lange Kleiweg. Tot dan.

B-peloton 42 km a 40,3 gemiddeld

A-peloton 55 km a 44 gemiddeld

Lid Worden?

Interesse? Kom gerust eens langs.

Alle Afdelingen

Iedere tak van de wielersport

Het laatste Nieuws!

Alle berichten op een rij

©2022 RWV De Spartaan - Rijswijkse Wielervereniging De Spartaan. Privacyverklaring | Sitemap | Deze website is gebouwd door SoftTech

Ons Clubhuis


Ons mooie parcours en gezellige clubhuis is gevestigd aan de Lange Kleiweg 106, Rijswijk.

Klik hier voor een route


Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken (Google analytics) . Als je deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer informatie