Vrijdag 5 mei stond de Bevrijdingsronde van Rijkswijk weer op het programma met wedstrijden voor Startlicentie-houders, Sportklasse renners en Amateurs. Bij alle categorieën was de Spartaan goed vertegenwoordigd. In totaal stonden zo'n 15 leden van de Spartaan aan de start.

De Startlicentie-houders beten de spits af, waarbij Peter Fils (Dirty Hill) als eerste over de finish kwam. Van de deelnemende renners van de Spartaan wist Jochem Middendorp in de eindsprint op de vijfde plaats te eindigen.

Bij de Sportklasse-renners stond een flink peloton aan de start met 8 leden van de Spartaan. Vooral Robbert Schaap, Joost Slingerland en Guido Smit lieten zich een aantal keren in verschillende kopgroepen vooraan zien. Joost wist op hangen en wurgen nog aan te sluiten bij een kopgroep van vier die zo'n 5 ronden voor het einde ontstond. Helaas moest hij de kopgroep laten gaan. De wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen door Peter van Dijk (Avanti), die 3 ronden voor het einde nog uit de kopgroep wist te ontsnappen. Robbert Schaap wist in de eindsprint van het peloton in totaal als vijfde te eindigen.

De sterkste renners (Amateurs) gingen om 20.00 uur van start. Eise Mentje de Vries en Jelle Middendorp van de Spartaan reden een attente wedstrijd, maar wisten niet te voorkomen dat Jeroen Martens (WV Barrhopoort) de eindsprint won van een kleine groep.

Foto's: dank aan Henk Harrevelt

Mooie opkomst van de Spartaan

De laatste nieuwtjes


Zomoco bij de Spartaan
Zomoco op 7 juli bij de Spartaan.
Perfecte Omstandigheden voor de MTB-cup
Zonnige strijd bij de Spartaan
Table top bij de Spartaan
Zondag 30 juni is het MTB-parcours van de Spartaan uitgebreid met een "Table Top".

Kan je iets niet vinden?

Vind oude nieuwsberichten of ander informatie

Lid Worden?

Interesse? Kom gerust eens langs.

Alle Disciplines

Iedere tak van de wielersport

Het laatste Nieuws!

Alle berichten op een rij

©2022 RWV De Spartaan - Rijswijkse Wielervereniging De Spartaan. Privacyverklaring | Sitemap | Deze website is gebouwd door SoftTech

Ons Clubhuis


Ons mooie parcours en gezellige clubhuis is gevestigd aan de Lange Kleiweg 106, Rijswijk.

Klik hier voor een route


Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken (Google analytics) . Als je deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer informatie