Carel Hamelink benoemd tot Ridder in de orde van Oranje Nassau.

Te midden van vele vrienden is Carel geridderd. De burgemeester van Zoetermeer, Michel Bezuijen, heeft deze versierselen uitgereikt op een feest georganiseerd door Koos Tacx, oud wielrenners zoals Jan Jansen, vele (oud) clubleden en natuurlijk zijn familie waren hierbij aanwezig.

Carel heeft de onderscheiding gekregen voor alle inspanning voor het wielrennen en de bijdrage die hij heeft geleverd aan RWV de Spartaan. Vele wielrenners zijn meer gaan houden van hun sport door Carel's activiteiten voor de club.

Het 45 jaar uitzetten van de vossenjacht is het meest memorabele feit, dit 25 keer per jaar 500 honderd pijlen per keer........ Maar ook zijn versie van Sinterklaas voor 18+ werd veelvuldig genoemd. Daarnaast was hij een topwielrenner in de jaren 50. Zo werd hij geselecteerd voor de Tour de France, maar zag af van deelname, omdat zijn gezin onderhouden moest worden. Nu onvoorstelbaar, deelnemen aan de tour betekende toen: geen brood op de plank.

Ook nu nog is Carel betrokken bij de Spartaan, ondanks zijn 89 jaar komt hij vaak een uurtje eerder zodat hij kan helpen bij het schoonmaken van onze kantine. Met het nieuwe parcours is hij verguld. Het bestuur heeft dan ook besloten de brug over de toegang naar de fietscross naar hem te noemen:

De Carel Hamelink brug

Bij de opening van nieuwe parcours, zal de Spartaan, Carel vragen het bordje te onthullen, houd de site in de gaten.

Hieronder een aantal foto's van Patricia Munster, gemaakt op de uitreiking.

Hieronder een paar foto's uit Carels rijke verleden als Carel de VOS, gemaakt door onze clubfotograaf Henk Harrevelt

JS 2-april 2022


De laatste nieuwtjes


Oudere Jeugd van de Spartaan lekker op dreef
Jeugd van de Spartaan begint goed aan het seizoen.
Omloop van Rijswijk
Schrijf je in voor de Omloop van Rijswijk. Dit jaar staat de inschrijving open voor 30+ renners, zowel Amateurs als Sportklasse.
Openingsrit de Spartaan
Het zomerseizoen 2024 gaat bij de Spartaan weer beginnen. Nu het weer nog!

Kan je iets niet vinden?

Vind oude nieuwsberichten of ander informatie

Lid Worden?

Interesse? Kom gerust eens langs.

Alle Disciplines

Iedere tak van de wielersport

Het laatste Nieuws!

Alle berichten op een rij

┬ę2022 RWV De Spartaan - Rijswijkse Wielervereniging De Spartaan. Privacyverklaring | Sitemap | Deze website is gebouwd door SoftTech

Ons Clubhuis


Ons mooie parcours en gezellige clubhuis is gevestigd aan de Lange Kleiweg 106, Rijswijk.

Klik hier voor een route


Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken (Google analytics) . Als je deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer informatie