Zaterdag 9 maart stond er weer een leuk dagtripje op het programma voor de MTB jeugd. Vooraf beloofde het al een mooie dag te worden. Eenmaal aangekomen kwam het zonnetje al heerlijk tussen de bomen door. Ik had direct spijt van de lange broek als kledingkeuze. Ondanks dat het toch wel een stukje rijden is naar Amerongen hadden we een mooie opkomst: 13 kids en 14 begeleiders. Of was het nou andersom? Beetje verwarrend aangezien de begeleiding net zo hard stond te trappelen als de kids.

Anyway, met zo’n 27 dol enthousiaste MTB-ers van allerlei pluimage zijn we in 3 groepen de MTB route opgegaan. Voor sommige gesneden koek inmiddels en voor anderen was het toch wel even buffelen vanwege de hoogtemeters (niet alleen voor de kids 😉). Maar met in het achterhoofd dat dit wel echt een super gave route is en het soort route waar we wekelijks voor trainen, was er voldoende drive om alle heuvels te overwinnen en weer vol enthousiasme de afdalingen in te gaan. De oudsten hadden er direct al een stuk van de route van Leersum bij gepakt. De kleinsten waren na 1 ronde Amerongen moe en voldaan (terecht ook!). De middelste groep daarentegen lijkt soms niet moe te krijgen…. En dat is dan weer om moe van te worden: hahaha!

Bij terugkomst op de parkeerplaats was dan ook al snel beklonken om toch nog even in de auto te stappen naar Rhenen zodat we ook die route konden gaan rijden. Na 2 rondes over dat parcours was het dan voor de laatste groep ook eindelijk zover. Moe maar voldaan…

Chapau weer voor alle kids, ouders en trainers voor een super sportieve en gezellige dagtrip. Houd de berichtgeving in de gaten. De plannen voor komende toertochten worden al weer gesmeed! Enkele aan te rijden vanaf het clubhuis, enkele weer iets verder weg.

Ook via deze weg wil ik graag even benadrukken: laat je voor de tochten verder weg niet tegenhouden als je geen vervoer hebt. Meld je in ieder geval in de betreffende app groep. Er is meestal wel iets te regelen waardoor je gewoon meekan!


De laatste nieuwtjes


Oudere Jeugd van de Spartaan lekker op dreef
Jeugd van de Spartaan begint goed aan het seizoen.
Omloop van Rijswijk
Schrijf je in voor de Omloop van Rijswijk. Dit jaar staat de inschrijving open voor 30+ renners, zowel Amateurs als Sportklasse.
Openingsrit de Spartaan
Het zomerseizoen 2024 gaat bij de Spartaan weer beginnen. Nu het weer nog!

Kan je iets niet vinden?

Vind oude nieuwsberichten of ander informatie

Lid Worden?

Interesse? Kom gerust eens langs.

Alle Disciplines

Iedere tak van de wielersport

Het laatste Nieuws!

Alle berichten op een rij

©2022 RWV De Spartaan - Rijswijkse Wielervereniging De Spartaan. Privacyverklaring | Sitemap | Deze website is gebouwd door SoftTech

Ons Clubhuis


Ons mooie parcours en gezellige clubhuis is gevestigd aan de Lange Kleiweg 106, Rijswijk.

Klik hier voor een route


Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken (Google analytics) . Als je deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer informatie