Wedstrijden en meer

RWV De Spartaan beschikt over een grote groep renners die in het bezit zijn van een amateur, sportklasse of start licentie. Het uitgangspunt van deze groep renners is om op competitief niveau zo goed mogelijk te presteren. Natuurlijk wordt de gezelligheid hierbij niet vergeten. De renners gaan zo veel mogelijk samen naar wedstrijden. Vanaf 1 januari van het jaar waarin je 19 wordt kun je een KNWU licentie nemen voor 1 van deze klasses.

In de winter is er ook een groep renners die aan de veldrijcompetities mee doen. Of op zaterdag en zondag duurtrainingen doen, soms samen met de snelle toerders. Of gewoon de vossenjacht rijden. De renners van De Spartaan zijn ook te vinden op de Zwift (meestal Tacx)

deSpartaan-Renners

Info renners


Amateurs

Het zijn meestal renners die niet op het hoogste amateurniveau (elite)

willen/kunnen presteren of het zijn renners die op oudere leeftijd zijn

begonnen met wielrennen. De amateurs rijden een gevarieerd programma

van criteriums, meerdaagsen, waaier- en heuvelklassiekers. De ploeg

bestond in 2018 uit ongeveer 15 amateurs.


Renners met een amateurs (of Sportklasse) licentie die ouder zijn dan respectievelijk 30, 40, 50 en 60 kunnen bij de masters 30+, 40+, 50, 60+ rijden en dingen mee naar het rood-wit-blauw tijdens het NK. Vergis je niet, om op amateur niveau mee te kunnen komen dien je van een degelijke dosis talent te zijn voorzien en bereid te zijn om elke week je trainings uren te maken (8-12 uur). Een goede graadmeter in onze dinsdag avond ZAC. Kan jij daar op een drukke avond je stempel op de koers zetten en zit je mee in de beslissende ontsnapping dan moet een amateur licentie haalbaar zijn.

Sportklasse

Voorheen de amateurs B, hier rijden vele renners die niet al te veel tijd hebben om te trainen en ook wat oudere renners. En dit is ook de uitgesproken klasse voor nieuwe wedstrijdrenners om in te beginnen. Waar bij de amateurs een wedstrijd vaak over 60km gaat is dit hier 40-50 km. Er worden veel criteriums voor deze categorie georganiseerd (soms gecombineerd met de amateurs).


Bij de Spartaan rijden zo’n 30 renners in deze categorie. Vergis je echter niet, ook bij de Sportklasse rijd je niet zomaar mee. Heb je niet veel talent dan zal je alsnog veel moeten trainen (6-10 uur per week) en alleen als talentvolle renner kom je in deze categorie weg met beperkte trainingsarbeid. Wil je in deze categorie om de prijzen mee doen in de criteriums? Dan zal je in de A klasse in onze ZAC top 5 moeten kunnen rijden. Voor gewoon meerijden in de criteriums bij de sportklasse kom je weg met een iets lager niveau.

Elite en Belofte: Team WASp

Sinds 2015 wordt de Spartaan weer vertegenwoordigd op het hoogste elite niveau. Zij rijden klassiekers, criteriums en buitenlandse meerdaagse koersen. Samen met RWC Ahoy, Trias, Restore en WTOS Delft vormen zij Team WASp, dat deelneemt aan de nationale clubcompetitie. Junioren kunnen na hun 2e jaar als junior de keuze maken om door te stromen als belofte in deze ploeg of om bij de amateurs te gaan rijden.


Meer info op:

https://rwcahoy.nl/team-wasp/

https://www.facebook.com/WASp.cycling/

Masters

Een aantal renners boven de 50 (50+, 60+, 70+) renners rijden in de masterscompetitie. Na Corona is deze groep helaas wat uitgedund, nieuwe renners zijn welkom. In het verleden gingen we met meerdere naar de competitie. De meeste 50+ ers rijden de Zomeravondcompetities en ZoMoCo's. Zij trainen vaak met de renners/toerders.

Kijk hiervoor ook eens op de site van belangenvereniging Veteranen.

Veldrijden

In de winter doen een aantal renners en MTB'ers mee met de veldrijtrainingen en/of de veldrijcompetitie, kijk hiervoor op onze veldrij-pagina

Trainingskoersen / startlicentie

Op dinsdagavond organiseren we de ZomerAvondCompetitie, vanaf het ingaan van de zomertijd tot half september.

Daarnaast kan er op zondagochtend worden deelgenomen aan de ZoMoCo en maken we vaak afspraken over gezamenlijke wedstrijden en trainingen.

Zo rijden we alle voorjaars- en zomeravondcompetities bij ons in de buurt.

Trainingen

In de winter en het voorjaar wordt er gezamenlijk getraind op de volgende momenten:

Dinsdag 19:45 - 21:00 op het verlichte clubparcours

Zaterdag 10:00 vertrek voor een duurtraining vanaf het clubhuis.

In de zomer worden er ook duurtrainingen gedaan, dit is zeer wisselend. Soms wordt er met de toerders meegereden en soms rijden ze apart.

Vertrektijden zijn:

Zaterdag 9:00 vertrek van het clubhuis

Zondag 10:00 vertrek van het clubhuis.

Als er weinig renners zijn, wordt er met de toerders samen gereden.

Groepsapp

Ook maken we gebruik van een (aantal) groepsapps om af te kunnen spreken voor trainingen en wedstrijden. Vraag of je hieraan toegevoegd kan worden! renners@despartaan.nl

Facebook

Facebook link

De laatste nieuwtjes


Fietsvrouwen bij de Spartaan
Laagdrempelige wielrentrainingen voor vrouwen bij de Spartaan
Vossenjacht 17 december
Een beeld zegt meer dan duizend worden!
GP-Cycling competitie bij de Spartaan
Modderig maar uitdagend parcours

Contact & Renners

.Voor meer informatie vraag op di-avond bij het clubhuis naar een van de renners van het rennersbetuur:


Vertegenwoordiger WASP


Veldrijders
CT Cycling Team (nieuwelingenjunioren)

deSpartaan-Renners
de-spartaan-tour-fietsen-zonsondergang
Beeldrecht: harfoto.nl

Kan je iets niet vinden?

Vind oude nieuwsberichten of ander informatie

Lid Worden?

Interesse? Kom gerust eens langs.

Alle Disciplines

Iedere tak van de wielersport

Het laatste Nieuws!

Alle berichten op een rij

©2022 RWV De Spartaan - Rijswijkse Wielervereniging De Spartaan. Privacyverklaring | Sitemap | Deze website is gebouwd door SoftTech

Ons Clubhuis


Ons mooie parcours en gezellige clubhuis is gevestigd aan de Lange Kleiweg 106, Rijswijk.

Klik hier voor een route


Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken (Google analytics) . Als je deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer informatie