Zondag 21 januari werd de laatste Vossenjacht bij de Spartaan georganiseerd. 54 deelnemers vonden hun weg naar de kantine van de Spartaan. Het was nog fris, soms lag er nog ijs of sneeuw. Maar de Vos had weer een mooie en veilige route uitgezet.

De laatste jacht werd zeer serieus genomen. Voor de start waren er al een aantal renners die de eerste pijlen aan het verkennen waren. Dit leverde een bijzondere strijd op. Een aantal renners had het risico genomen om het eerste gedeelte door het Elsenburgerbos af te snijden. Zij werden hiervoor beloond: er stond geen vos op dit gedeelte.

De snelste renners die wel de pijlen vanaf het begin volgden, moesten meteen in de achtervolging. De MTB'ers werden al snel ingehaald, maar het duurde nog enige tijd voordat de renners, die slim hadden afgesneden, weer ingehaald waren. Bij de renners was er een pittige strijd gaande in de kop van de wedstrijd. Alleen de koploper in het klassement, Erik de Niet, kon door slim te rijden eenvoudig bij de eersten blijven. Uiteindelijk leverde de laatste Vossenjacht van het seizoen geen grote wijzigingen in het klassement. Ondanks de soms gladde omstandigheden waren er gelukkig geen valpartijen. De meeste deelnemers reden verstandig.

Voor de prijsuitreiking was er nog een verassing voor Frits Brouwer. Al jaren de drijvende kracht achter de Vossenjachten. Hij werd door de kandidaat-voorzitter naar voren geroepen en tot lid van Verdienste van de Spartaan geëerd. Licht emotioneel werd hij hiervoor bedankt met een luidruchtig applaus van de deelnemers. Dankzij de inzet van Andre Mook kon de prijsuitreiking daarna snel beginnen. Zoals gezegd Erik de Niet wist het eindklassement te winnen bij de renners. Bij de MTB'ers was Bas Neuteboom de sterkste. Jeroen Wieringa was de beste jaren bij de toerders. De eerste dame (Juul Hubert) werd knap derde in het klassement bij de toerders. Bij de oude mannen (55+) was Michel Wessels de sterkste.


De laatste nieuwtjes


Zomoco bij de Spartaan
Zomoco op 7 juli bij de Spartaan.
Perfecte Omstandigheden voor de MTB-cup
Zonnige strijd bij de Spartaan
Table top bij de Spartaan
Zondag 30 juni is het MTB-parcours van de Spartaan uitgebreid met een "Table Top".

Kan je iets niet vinden?

Vind oude nieuwsberichten of ander informatie

Lid Worden?

Interesse? Kom gerust eens langs.

Alle Disciplines

Iedere tak van de wielersport

Het laatste Nieuws!

Alle berichten op een rij

©2022 RWV De Spartaan - Rijswijkse Wielervereniging De Spartaan. Privacyverklaring | Sitemap | Deze website is gebouwd door SoftTech

Ons Clubhuis


Ons mooie parcours en gezellige clubhuis is gevestigd aan de Lange Kleiweg 106, Rijswijk.

Klik hier voor een route


Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken (Google analytics) . Als je deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer informatie