Zaterdag 23 maart was op de wielerbaan van De Spartaan de vuurdoop van Start2Bike. Zeven man/vrouw hebben zich opgegeven. Om 10:00 uur stond iedereen op de baan. Er stond best een fris windje!

De redenen lopen uiteen. Fabienne gaat de kwart triatlon doen. Hardlopen en zwemmen zijn geen probleem maar fietsen is een uitdaging. "Ik heb een hele nieuwe fiets maar hoe gaat dat schakelen... ik doe maar wat!" Herbert geeft uitleg en daarna volgt er een uitgebreide schakeloefening.
Ed liep altijd hard totdat een blessure hem dwong te stoppen. In de schuur stond een racefiets al 10 jaar te verstoffen. De eerste clinic bij De Spartaan vindt hij heel leuk. Tegen de wind was wel ff n dingetje. " Op de sportschool van de week nog even op zo'n hometrainer trainen!" aldus Ed.

De vier trainingen worden gegeven door Herbert, Hans en Tino. Zij hebben in Veenendaal drie weken geleden bij de NFTU een trainerscursus gevolgd.

De vuurdoop van Start2Bike viel samen met de opening van het wielerseizoen. Het was gezellig druk met tal van fietsers. Na de clinic was er een prima lunch en iedere deelnemer ging met een Tacx-bidon naar huis. Hopelijk is het bij de 2e clinic iets warmer, dan komt de bidon goed van pas.

Start2Bike training
Deelnemers Start2Bike volgen de instructies van Hans.

De laatste nieuwtjes


Oudere Jeugd van de Spartaan lekker op dreef
Jeugd van de Spartaan begint goed aan het seizoen.
Omloop van Rijswijk
Schrijf je in voor de Omloop van Rijswijk. Dit jaar staat de inschrijving open voor 30+ renners, zowel Amateurs als Sportklasse.
Openingsrit de Spartaan
Het zomerseizoen 2024 gaat bij de Spartaan weer beginnen. Nu het weer nog!

Kan je iets niet vinden?

Vind oude nieuwsberichten of ander informatie

Lid Worden?

Interesse? Kom gerust eens langs.

Alle Disciplines

Iedere tak van de wielersport

Het laatste Nieuws!

Alle berichten op een rij

┬ę2022 RWV De Spartaan - Rijswijkse Wielervereniging De Spartaan. Privacyverklaring | Sitemap | Deze website is gebouwd door SoftTech

Ons Clubhuis


Ons mooie parcours en gezellige clubhuis is gevestigd aan de Lange Kleiweg 106, Rijswijk.

Klik hier voor een route


Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken (Google analytics) . Als je deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer informatie