GP-Cycling competitie bij de Spartaan

Zaterdag 4 november stond alweer de vierde wedstrijd van de GP-Cycling Veldrit competitie op het programma. De organisatie had een mooi parcours weten op te bouwen, met steile klimmetjes, een zandbak en natuurlijk modderstroken. Dat laatste was natuurlijk niet te voorkomen, gezien het weer van de afgelopen weken. De opkomst was zeer goed te noemen, zeker bij de B-klasse (nieuwelingen en renners 40 jaar en ouder: 37 deelnemers) en de D-klasse (vrouwen: 23 deelneemsters).

De B- en D-klasse startten om 12.00 uur. Het was zelfs droog en het parcours was zeker de eerste ronden goed berijdbaar. De wedstrijd werd gewonnen door John Behrens die meteen in de eerste ronde een gaatje sloeg ten opzichte van Lennert van Straten. Wel wist Lennert als tweede over de finish te komen. Een sterk rijdende Roan Kerklaan werd derde. Bij de B-klasse stonden veel Spartanen aan de start. Dennis van der Velden was hier de beste Spartaan.

Bij de dames was Eltina van Wijk oppermatig. Ook zij wist meteen in de eerste ronde een flinke voorsprong te bemachtigen op Milou van Beek. Juul Hubert van Ahoy, maar ook een beetje van de Spartaan, werd derde bij de dames. Het niveau van de dames was hoog. Deze drie dames wisten veel deelnemers van de voor hen gestarte D-klasse in te halen. Een mooie prestatie. Bij de dames deed ook een nieuw lid mee: Dorien van Iwaarden. Zij werd tiende.

Bij de A-klasse waren er 15 deelnemers. De omstandigheden waren ondertussen flink minder geworden. De regen kwam met bakken uit de lucht en het parcours was ondertussen veranderd in een baggerbende. Coen Groot kwam als eerste over de finish voor Jarno Dorst en Julian Kerklaan. Joost Slingerland van de Spartaan had moeite met de modder, maar kwam als negende enthousiast over de finish. Dat het parcours zwaar was blijkt overigens wel uit onderstaand beeld.

Foto's: met dank aan Henk Harrevelt


De laatste nieuwtjes


Zomoco bij de Spartaan
Zomoco op 7 juli bij de Spartaan.
Perfecte Omstandigheden voor de MTB-cup
Zonnige strijd bij de Spartaan
Table top bij de Spartaan
Zondag 30 juni is het MTB-parcours van de Spartaan uitgebreid met een "Table Top".

Kan je iets niet vinden?

Vind oude nieuwsberichten of ander informatie

Lid Worden?

Interesse? Kom gerust eens langs.

Alle Disciplines

Iedere tak van de wielersport

Het laatste Nieuws!

Alle berichten op een rij

┬ę2022 RWV De Spartaan - Rijswijkse Wielervereniging De Spartaan. Privacyverklaring | Sitemap | Deze website is gebouwd door SoftTech

Ons Clubhuis


Ons mooie parcours en gezellige clubhuis is gevestigd aan de Lange Kleiweg 106, Rijswijk.

Klik hier voor een route


Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken (Google analytics) . Als je deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer informatie