IJzersterk optreden van nieuw Spartaanlid in de Tour de Kärnten

Annelotte Dijkman, splinternieuw Spartaan-lid, heeft bijzonder sterk gepresteerd in de Tour de Kärnten, een meerdaagse wedstrijd in Oostenrijk. Deze wedstrijd volgt het format van het zogenaamde Jedermann-rennen en bestond uit 6 etappes van in totaal 500 km en 8.000 hoogtemeters. Er waren 4 bergritten in lijn variërend van 65 tot 115 km en 2 tijdritten, waarvan één 'vlak' van 16 km met 200 hoogtemeters en 1 bergtijdrit van 16 km met 1200 hoogtemeters. De wedstrijd vond plaats in Karinthië, het berggebied rond Klagenfurt, vlak boven de grens met Slovenië.

In deze editie deden 3 Spartaners mee: Pieter Bekker, Richard Schouten en Annelotte. Hun gezelschap werd gecompleteerd door 2 WWV renners (Sven van de Graaf en Arjen Koene) en een vrije renster (Britt Wittekoek). Annelotte stak er met kop en schouders bovenuit met 3 derde plaatsen in de dag uitslagen, een 4e plek overall in haar leeftijdscategorie (19-39) en een vijfde plek in het overall vrouwen-klassement.

Haar prestatie krijgt is extra knap omdat haar concurrentes veelal werden bijgestaan door sterke mannenteams waar Annelotte slechts in de aanloop naar de klim kon worden bijgestaan door de heren uit haar gezelschap en dan alleen als ze zich nog in dezelfde groep bevonden als zij.

We mogen trots zijn op onze verse aanwinst. Het zou mooi zijn als er meer sterke vrouwen zich aan zouden sluiten bij de Spartaan zodat er ook vrouwen in Spartaan-tenue in wedstrijden acte de presence gaan geven!


De laatste nieuwtjes


Zomoco bij de Spartaan
Zomoco op 7 juli bij de Spartaan.
Perfecte Omstandigheden voor de MTB-cup
Zonnige strijd bij de Spartaan
Table top bij de Spartaan
Zondag 30 juni is het MTB-parcours van de Spartaan uitgebreid met een "Table Top".

Kan je iets niet vinden?

Vind oude nieuwsberichten of ander informatie

Lid Worden?

Interesse? Kom gerust eens langs.

Alle Disciplines

Iedere tak van de wielersport

Het laatste Nieuws!

Alle berichten op een rij

©2022 RWV De Spartaan - Rijswijkse Wielervereniging De Spartaan. Privacyverklaring | Sitemap | Deze website is gebouwd door SoftTech

Ons Clubhuis


Ons mooie parcours en gezellige clubhuis is gevestigd aan de Lange Kleiweg 106, Rijswijk.

Klik hier voor een route


Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken (Google analytics) . Als je deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer informatie