Op zondag 10 september werd op het parkoers van RWV De Spartaan voor de veertiende (!) maal de jeugdploegentijdrit georganiseerd. Een KNWU-wedstrijd tussen jeugdploegen, uit heel Nederland, voor de jongste- en oudste jeugd verdeeld in drie verschillende groepen. Voor de allerjongste jeugd werd een individuele tijdrit over 1 ronde gereden, de ploegen (samengesteld uit categorie 2-3-4) reden 5 rondes tegen de klok terwijl de oudste jeugd (categorie 5-6-7) 8 rondes moesten rijden. Tot zover de feiten wat de wedstrijd betreft, maar wat gaat er aan vooraf ?

In de jeugdtrainingen wordt, zo vroeg mogelijk in het jaar, begonnen met de de trainingen voor de ploegentijdrit. Door sommige trainers en jeugdleden gezien als de mooiste discipline binnen het wielrennen, door andere onbemind vanwege de hardheid van de wedstrijd en de lange trainingen. Conditie wordt getraind en de vijanden worden benoemd. Vijanden zijn o.a. de tijd, de wind en de snelste renner/renster uit de ploeg. De snelste kan immers onbedoeld de ploeg 'stuk' rijden terwijl de de tijd van de 3e finish telt als eindtijd. Ook tactiek wordt geoefend. Daar vallen de start- en finishvolgorde onder maar ook de wisselmomenten in de wedstrijd (wie rijdt waar op kop). In de loop van het jaar ontstaan dan de eerste vaste ploegen waarmee de wedstrijd gereden gaat worden.

Dit jaar werd De Spartaan vertegenwoordigd door Sarah in categorie 1. Bij categorie 2-3-4 bestonden de ploegen uit Femke, Saar, Nienke en Floor (meidenteam) en Callum, Ole en Thomas (Lou was helaas vanwege ziekte verhinderd). Tot slot bestond de ploeg uit de categorie 5-6-7 uit de renners Niels, Teun, Sijmen en Oscar.

Dan de dag zelf: een mooie en warme nazomerse dag met weinig wind. Op het spel stonden een individueel klassement met podium voor de allerjongsten en een podium, met  wisselbekers voor de twee andere jeugdgroepen. Ploegen van ver en dichtbij namen bezit van ons terrein. Sommige brachten tenten mee en hadden mogelijkheden om daar in de schaduw te blijven maar ook om  er onder warm te rijden.

Wat als eerste benoemd moet worden is de goede sfeer die deze dag heerste op De Spartaan. Mede mogelijk gemaakt door de mooie weer want een ploegentijdrit in de stromende regen zou zeker hebben bijgedragen aan een andere beleving. Het tweede dat niet onopgemerkt mag blijven is het plezier onder de jeugd dat gezien is voor dit onderdeel van de sport. Dat belooft wat voor de toekomst. En tot slot is er vreselijk hard gewerkt en gereden door alle ploegen. De (extra) trainingen op De Spartaan hebben zichtbaar hun vruchten afgeworpen en onze ploegen hebben laten zien hoe een ploegentijdrit er uit hoort te zien. Namens alle trainers hiervoor de complimenten !

Natuurlijk waren er ook mooie uitslagen. In categorie 1 behaalde Sarah de tweede plaats. In categorie 2-3-4 werden het jongens team 3e en het meiden team 6e (en 1e in de categorie met teams volledig samengesteld uit meiden). In categorie 5-6-7 werd de 6e plaats behaald. De wisselbekers gingen naar Westland Wil Vooruit en naar ZWC DTS.

Uiteindelijk is het twee ploegen van De Spartaan (uit cat. 2-3-4) zo goed bevallen dat zij op herhaling zijn gegaan op 23 september in Spaarndam bij HSV De Kampioen. De meiden behaalden een mooie 5e plaats, terwijl de jongens daar de tweede prijs vandoor ontvingen. 

Op 8 september 2024 wordt de 15e Ploegentijdrit georganiseerd. Zet deze datum gerust alvast in de agenda !


De laatste nieuwtjes


Trainingsweekend de Spartaan: genieten!
Tijdens het trainingsweekend is er weer veel genoten,. Mooie tochten, lekker eten, af en toe biertje, heerlijk weer en sterke fietsmaten, die je er helaas af en toe vanaf reden.
De Spartaan Jeugd laat zich zien op Nederlands Kampioenschap Wielrennen
Tim van der velden complementeert unieke aaneenschakeling van Nederlands titels op de weg bij de jeugd.
MTB-cup Zuid-Holland bij de Spartaan
Op 23 juni vindt de MTB-cup Zuid-Holland bij RWV de Spartaan weer plaats.

Kan je iets niet vinden?

Vind oude nieuwsberichten of ander informatie

Lid Worden?

Interesse? Kom gerust eens langs.

Alle Disciplines

Iedere tak van de wielersport

Het laatste Nieuws!

Alle berichten op een rij

©2022 RWV De Spartaan - Rijswijkse Wielervereniging De Spartaan. Privacyverklaring | Sitemap | Deze website is gebouwd door SoftTech

Ons Clubhuis


Ons mooie parcours en gezellige clubhuis is gevestigd aan de Lange Kleiweg 106, Rijswijk.

Klik hier voor een route


Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken (Google analytics) . Als je deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer informatie