Zondag 1 Oktober, op een prachtige nazomerdag, werd de laatste MiniWegWedstrijd (MWW) van het Jeugd Wielrenseizoen gehouden op de Spartaan. In totaal deden er 76 deelnemers mee verspreid over meerdere leeftijdscategorieën waarvan er 60 deelnemers dit seizoen minimaal 5 MWW wedstrijden hebben gereden. Zij mochten na inlevering van hun rugnummer een beker in ontvangst nemen.

Tijdens dit evenement was de wielren jeugd van de Spartaan goed vertegenwoordigd en behaalden een aantal mooie podium uitslagen. Het evenement, mogelijk gemaakt door enthousiaste vrijwilligers, begon met categorie 1 waar Linde Kortlever 2e en Sarah Vobl 5e zijn geworden. Rosanne van Dalen werd 10e in categorie 2.

Na een korte pauze en podiumuitreiking van categorie 1 en 2 was het de beurt aan categorie 3 waar na een sterke race Lou Metselaar 3e en Casper Hage 6e zijn geworden. Bij categorie 4, waar verreweg de meeste deelnemers (17) van start gingen, was het een spannende race waar de Spartanen meermaals het initiatief namen. Bij het ingaan van de laatste ronde werd er gedemarreerd door Callum van Welie en vervolgens nog twee keer door Joshua van der Liende, maar beide kwamen helaas niet weg uit het peloton. Het kwam uiteindelijk aan op een spannende eindsprint met Callum die finishte op de 2e plaats, Floor Sigmond 4e, Joshua 5e en Femke van Welie 8e.

In de middag werden categorie 5 en 6 samengevoegd, waar bij categorie 5 er geen deelnemers meededen van de Spartaan. Bij categorie 6 werd Iman Zahed 7e. Lucas Geerlings, die normaal gesproken ook rijd in categorie 6, kwam net te laat aan op de club om nog van start te gaan bij categorie 6. Na een stevig baalmoment en overleg met de jury mocht hij starten bij categorie 7 die werd samengevoegd met de nieuwelingen. Lucas kon goed meekomen met het tempo en wist uiteindelijk na een lange sprint zelfs de overwinning te pakken in categorie 7! Jeffrey Groenewegen stond met een 3e plaats ook op het podium. Bij de nieuwelingen reden de Spartanen goed van voren en was er zelfs een plan bedacht om Jens van Daalen, die zijn laatste wedstrijd reed bij de Spartaan, aan de overwinning te helpen. Na een lange sprint werd Jens uiteindelijk 1e, Luuk Nijhoff 2e, Bram Berkhout 4e en Daan Hogenelst op de 5e plaats.

Met deze mooie afsluiter van het seizoen was het ook fijn dat er gelukkig geen valpartijen waren in het peloton en dat er geen inzet van de EHBO nodig was. Het bestuur wil graag alle vrijwilligers bedanken voor hun geweldige inzet tijdens de wedstrijden dit seizoen op de weg, maar natuurlijk ook bij de MTB en de renners!

De herfst is nu officieel begonnen en daarmee de start van het veldritseizoen met al de eerste KNWU selectiewedstrijd op zaterdag 7 oktober in Schijndel. Daarnaast zal de jeugd van de weg en MTB het seizoen aankomend weekend 6-8 oktober afsluiten met het jaarlijkse jeugdkamp, dit jaar op een mooie locatie in Austerlitz.

De laatste nieuwtjes

Nieuwe talenten bij de MWW
De eerste MWW (Mini Weg Wedstrijd) van seizoen 2024 is verreden bij de Spartaan. De organisatie koos ervoor een omnium te organiseren bestaande uit een tijdrit en een criterium. Na het ontvangen van de startlijsten werden we een beetje zenuwachtig. Wat een animo dit jaar voor de MWW. Wat leuk dat er in onze regio […]
Oudere Jeugd van de Spartaan lekker op dreef
Jeugd van de Spartaan begint goed aan het seizoen.
Omloop van Rijswijk
Schrijf je in voor de Omloop van Rijswijk. Dit jaar staat de inschrijving open voor 30+ renners, zowel Amateurs als Sportklasse.