Op 14 mei stond de MTBcupZH bij de Spartaan op het programma. Om kwart voor 9 met een kopje koffie van Truus stonden de vrijwilligers al klaar om het parcours uit te zetten. Dankzij het draaiboek van Marja waren de taken van de vrijwilligers netjes verdeeld. Parcours was van te voren al helemaal uitgetekend door Jeroen en Glenn, waarbij de hoeveelheid paaltjes op het einde kritisch werd en men aardig vindingrijk moest zijn om de linten te kunnen bevestigen. Er lag een mooi parcours waarbij op het laatst de bocht na het rechte stuk (start/finish) nog wat gestroomlijnd werd om te voorkomen dat de deelnemers meteen in een paaltje zouden belanden.

Bij de start werd de opzwepende muziek van Erik Pryds (Opus) gedraaid. Na het startsignaal van Hans ontstond er al gauw een kopgroep bij de Topklasse. Hier was het een uitdaging om in het wiel van de voorganger te blijven rijden op het rechte stuk langs start/finish waarbij je volle wind tegen had. Het parcours was pittig en bood gelukkig de nodige posities om in te halen. Aan de achterzijde van het parcours lag een zeer krap haarspeldbochtje om vervolgens de brug te nemen gevolgd door een bochtje naar rechts waarbij de helling van de brug zorgde voor off-camber en daardoor bij sommige deelnemers wel eens een driftend achterwiel. Gelukkig waren er geen valpartijen en kon iedereen moe maar voldaan zijn wedstrijd voltooien waarbij Matthijs Zaat (WWV) bij de Heren Funklasse de wedstijd won met Jeroen Luttmer van de Spartaan op de vierde plaats. Bij de dames kwam Annika Beckx van de Spartaan als eerste over de finish. De Topklasse werd gewonnen door Luuk van Paridon.

Foto: Maarten van der Eijk

Na de volwassenen startten categorie 5 en 6. De snelheid hiervan deed niet veel onder voor die van de volwassenen en hetzelfde parcours werd hierbij ook afgelegd. Senne de Vos van de Noordbikers en Xavier van Geldorp (Dirty Hill) wisten hier te winnen.

Tijdens de prijsuitreiking van beide categorien werd snel de baan omgebouwd waarbij enkele zware klimmen eruit werden gehaald. Voordat de jeugd van categorie 1 t/m 4 begon aan hun wedstrijd, mochten de hummeltjes op een korter parcours nog kun krachten met elkaar meten. Bij categorie 3/4 werd onder luid aanmoedigen van de baanposten de wedstrijd heel knap gewonnen door Sanne Kerklaan van de Spartaan, die na veel constante rondes het gat dicht reed naar de eerste jongen. In de laatste op het rechte stuk wist zij hem te passeren en gaf dit niet meer uit handen. Bij categorie 1/2 wist Sebastiaan Herben van de Spartaan bij de jongens te winnen. Danique Durville van de Spartaan hield de eer van de Spartaan hoog door bij de meisjes te winnen.


De laatste nieuwtjes


Trainingsweekend de Spartaan: genieten!
Tijdens het trainingsweekend is er weer veel genoten,. Mooie tochten, lekker eten, af en toe biertje, heerlijk weer en sterke fietsmaten, die je er helaas af en toe vanaf reden.
De Spartaan Jeugd laat zich zien op Nederlands Kampioenschap Wielrennen
Tim van der velden complementeert unieke aaneenschakeling van Nederlands titels op de weg bij de jeugd.
MTB-cup Zuid-Holland bij de Spartaan
Op 23 juni vindt de MTB-cup Zuid-Holland bij RWV de Spartaan weer plaats.

Kan je iets niet vinden?

Vind oude nieuwsberichten of ander informatie

Lid Worden?

Interesse? Kom gerust eens langs.

Alle Disciplines

Iedere tak van de wielersport

Het laatste Nieuws!

Alle berichten op een rij

┬ę2022 RWV De Spartaan - Rijswijkse Wielervereniging De Spartaan. Privacyverklaring | Sitemap | Deze website is gebouwd door SoftTech

Ons Clubhuis


Ons mooie parcours en gezellige clubhuis is gevestigd aan de Lange Kleiweg 106, Rijswijk.

Klik hier voor een route


Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken (Google analytics) . Als je deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer informatie