De eerste MWW (Mini Weg Wedstrijd) van seizoen 2024 is verreden bij de Spartaan. De organisatie koos ervoor een omnium te organiseren bestaande uit een tijdrit en een criterium. Na het ontvangen van de startlijsten werden we een beetje zenuwachtig. Wat een animo dit jaar voor de MWW. Wat leuk dat er in onze regio zo veel renners en rensters zijn die aan deze wedstrijd wilden meedoen. Gelukkig waren de weergoden ons goed gezind en ondanks de koude wind stond er een stralende zon aan de hemel. In totaal hebben 58 renners meegedaan aan de eerste MWW van dit seizoen.

Startend met een tijdrit over 800 meter konden renners en rensters meteen aan de bak. Stampen tegen de harde noorderwind waarbij je je niet kon verschuilen achter je tegenstander. De uitslag van de tijdrit bleef een verrassing tot de prijsuitreiking. Bij het criterium werd er hard gekoerst en bij sommige categorieën viel de beslissing pas na een zinderende eindsprint.

Vanuit de Spartaan deden veel nieuwe, jonge renners mee aan deze wedstrijd. Wat was dit spannend. In categorie 1 deden de meiden Quinn en Sarah mee. Wat reden ze een goede wedstrijd. Zo goed zelfs dat ze 4de en 5de werden. In categorie 2 stonden aan de start Jesse en Linde. Ook zij reden zich in de prijzen namelijk 2de en 3de prijs.  In categorie 3 startte er wel 15 renners, waaronder onze kanjers Lousanne, Julian, Rosanne en Sylvian. Tijdens de tijdrit blijkt dat wij bij de Spartaan, een tijdrijspecialist in de dop, in huis te hebben. Lousanne reed naar een mooie 3de plek in de tijdrit.  Ook mocht ze de 5de eindprijs omhangen. In categorie 4 hadden we één lid van de Spartaan in de race: maar zeker een goede. Joshua reed een fantastische tijdrit waar hij eerste werd. In het criterium werd hij 2de   waardoor hij bij de prijsuitreiking op het hoogste trede mocht plaats nemen. Ook in categorie 5 hadden we één troef in de wedstrijd. Helaas had Femke pech met haar schakelsysteem in de tijdrit en kon ze niet  zwaarder schakelen. Erg jammer want bij het criterium reed ze na een spannende eindsprint naar een hele mooie 3de plek.

Natuurlijk kan een wedstrijd niet georganiseerd worden zonder vrijwilligers. Wat fijn dat we een beroep konden doen op de ouders van onze nieuwe renners en dat ze allemaal hebben meegeholpen. Daarnaast kwamen nog 5 jeugdrenners die zelf geen MWW rijden helpen. Hoe mooi is dat. Bedankt Thomas, Ole, Callum, Floor en Nienke.

We kijken terug op een mooie MWW waarbij  er een gezellige sfeer heerste. Gelukkig had de EHBO een rustige dag. Graag willen wij hierbij onze vaste speaker Hans Hilberts hartelijk danken voor zijn goede leiding aan deze combinatie wedstrijd. Bedankt voor alle deelname en op naar de volgende MWW.


De laatste nieuwtjes


ZAC 21-5 afgelast
De ZAC van 21-5-2024 is vanwege de extreme weersverwachting afgelast. We zien iedereen graag op 28-5 bij de Spartaan voor een nieuwe kans met hopelijk beter weer.
Zomoco Bevrijdingsronde bij de Spartaan
Afgelopen zondag stonden 37 renners en rensters aan de start bij de A-categorie bij de Spartaan voor de Zomoco Bevrijdingsronde. De weersomstandigheden waren perfect. Het was droog en dat was bijzonder voor dit wel zeer regenachtige voorjaar. Daarnaast scheen er een mooi voorjaarszonnetje. Na een flink aantal ontsnappingen ontstond op de helft van de koers […]
Nieuwe talenten bij de MWW
De eerste MWW (Mini Weg Wedstrijd) van seizoen 2024 is verreden bij de Spartaan. De organisatie koos ervoor een omnium te organiseren bestaande uit een tijdrit en een criterium. Na het ontvangen van de startlijsten werden we een beetje zenuwachtig. Wat een animo dit jaar voor de MWW. Wat leuk dat er in onze regio […]

Kan je iets niet vinden?

Vind oude nieuwsberichten of ander informatie

Lid Worden?

Interesse? Kom gerust eens langs.

Alle Disciplines

Iedere tak van de wielersport

Het laatste Nieuws!

Alle berichten op een rij

©2022 RWV De Spartaan - Rijswijkse Wielervereniging De Spartaan. Privacyverklaring | Sitemap | Deze website is gebouwd door SoftTech

Ons Clubhuis


Ons mooie parcours en gezellige clubhuis is gevestigd aan de Lange Kleiweg 106, Rijswijk.

Klik hier voor een route


Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken (Google analytics) . Als je deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer informatie