Oude tradities herleven bij de jeugd

Een oude traditie die door Corona helaas een aantal jaren niet mogelijk is geweest, betrof het gourmetten met onze jeugdleden. Met dank aan Natalie, Mary, Deborah, Mark en Wouter voor het organiseren hebben we zondag 17 december een heerlijke gourmetavond gehad in het clubhuis. Hier waren jeugdleden vanuit alle disciplines aanwezig: renners, MTB-ers en veldrijders. Wat is het toch leuk om te zien dat alle kinderen lekker met elkaar spellen, kletsen, eten en met een grote glimlach de dag beleefd hebben ook al kennen sommige elkaar nog helemaal niet. Dat maakt op zo’n avond helemaal niet uit.

De MTB-jeugd had de maandelijkse toertocht afgestemd met het gourmetten. Zo konden zij eerst heerlijk met elkaar fietsen, zodat er voldoende trek was voor het eten. Daniel en Frank hadden een leuke route uitgestippeld naar de MTB-route de Uithof, alwaar iedereen op zijn/haar eigen niveau en tempo de rondjes kon rijden. Wij hebben ze niet geteld maar er waren wel een stuk of 40 á 50 jeugdleden (MTB-ers en veldrijders!) en nog een aardig aantal ouders en trainers de route onveilig aan het maken. Een aantal kinderen maakten onderweg goed gebruik van de uitdagende sprongen onderweg. Deze talenten beloven veel voor de komende jaren. Gelukkig hadden we het weer mee en was het de mooiste dag van de week om te fietsen. We zijn op zo’n 35 km uitgekomen met heen en weer rijden erbij. Iedereen die heeft meegefietst heeft hiermee een dikke pluim verdient!

Bij terugkomst in het clubhuis hadden een aantal ouders de kantine al helemaal klaar gemaakt zodat het gourmetten kon beginnen. Natuurlijk sprongen de stoppen op het moment dat alle gourmet stellen aangezet werden. Maar zelfs voor de elektra was een plan uitgedacht en het was dan ook snel duidelijk welk gourmetstel de boosdoener was, zodat de maaltijden toch bereid konden worden. 

Dank aan alle ouders en trainers die bezig zijn geweest met de organisatie van deze dag.


De laatste nieuwtjes


Trainingsweekend de Spartaan: genieten!
Tijdens het trainingsweekend is er weer veel genoten,. Mooie tochten, lekker eten, af en toe biertje, heerlijk weer en sterke fietsmaten, die je er helaas af en toe vanaf reden.
De Spartaan Jeugd laat zich zien op Nederlands Kampioenschap Wielrennen
Tim van der velden complementeert unieke aaneenschakeling van Nederlands titels op de weg bij de jeugd.
MTB-cup Zuid-Holland bij de Spartaan
Op 23 juni vindt de MTB-cup Zuid-Holland bij RWV de Spartaan weer plaats.

Kan je iets niet vinden?

Vind oude nieuwsberichten of ander informatie

Lid Worden?

Interesse? Kom gerust eens langs.

Alle Disciplines

Iedere tak van de wielersport

Het laatste Nieuws!

Alle berichten op een rij

©2022 RWV De Spartaan - Rijswijkse Wielervereniging De Spartaan. Privacyverklaring | Sitemap | Deze website is gebouwd door SoftTech

Ons Clubhuis


Ons mooie parcours en gezellige clubhuis is gevestigd aan de Lange Kleiweg 106, Rijswijk.

Klik hier voor een route


Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken (Google analytics) . Als je deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer informatie