Tim Bennis rijdt sterke wedstrijd op NK Wielrennen

Bij de NK Wielrennen voor Nieuwelingen en Junioren afgelopen weekend stonden zaterdag 24 juni 3 Spartanen bij de Nieuwelingen Jongens aan de start: Tim Bennis, Caiden Jeurissen en Julian Kerklaan. Voor dit NK was een uitdagende parcours tussen Voerendaal en Gulpen-Wittem uitgezet van 7,5 kilometer met maar liefst 134 hoogtemeters per ronde.  In de ronde was de Fromberg opgenomen, ook bekend van de Amstel Gold Race.

Tim Bennis wist bij de Nieuwelingen op een mooie 26e plaats te eindigen. Helaas werden Caiden Jeurissen en Julian Kerklaan voortijdig uit de strijd genomen. Bij Julian werd dit veroorzaakt door pech met zijn rem. In de eerste ronden wist hij zich ook goed vooraan te handhaven.

Ondanks de wat chaotische start (400 m na start moest meteen de Fromberg beklommen worden) wist Tim zich de eerste vier ronden goed in het peloton te handhaven. In de vijfde ronde ontstond een eerste groep van ca. 30 man waar Tim op hangen en wurgen nog bij wist aan te sluiten. Tot de zevende ronde: daar moest hij helaas de eerste groep laten gaan. Met nog een ronde te rijden wist hij met een uiterste inspanning net voor de tweede groep te finishen. Een hele mooie prestatie van deze tweede jaars Nieuweling. Hij was zelf erg tevreden: zijn doel was top 30 rijden. Dat is mooi gelukt! Wij gaan nog meer horen van deze jongen.

De laatste nieuwtjes

Oudere Jeugd van de Spartaan lekker op dreef
Jeugd van de Spartaan begint goed aan het seizoen.
Omloop van Rijswijk
Schrijf je in voor de Omloop van Rijswijk. Dit jaar staat de inschrijving open voor 30+ renners, zowel Amateurs als Sportklasse.
Openingsrit de Spartaan
Het zomerseizoen 2024 gaat bij de Spartaan weer beginnen. Nu het weer nog!