Tim Bennis rijdt sterke wedstrijd op NK Wielrennen

Bij de NK Wielrennen voor Nieuwelingen en Junioren afgelopen weekend stonden zaterdag 24 juni 3 Spartanen bij de Nieuwelingen Jongens aan de start: Tim Bennis, Caiden Jeurissen en Julian Kerklaan. Voor dit NK was een uitdagende parcours tussen Voerendaal en Gulpen-Wittem uitgezet van 7,5 kilometer met maar liefst 134 hoogtemeters per ronde.  In de ronde was de Fromberg opgenomen, ook bekend van de Amstel Gold Race.

Tim Bennis wist bij de Nieuwelingen op een mooie 26e plaats te eindigen. Helaas werden Caiden Jeurissen en Julian Kerklaan voortijdig uit de strijd genomen. Bij Julian werd dit veroorzaakt door pech met zijn rem. In de eerste ronden wist hij zich ook goed vooraan te handhaven.

Ondanks de wat chaotische start (400 m na start moest meteen de Fromberg beklommen worden) wist Tim zich de eerste vier ronden goed in het peloton te handhaven. In de vijfde ronde ontstond een eerste groep van ca. 30 man waar Tim op hangen en wurgen nog bij wist aan te sluiten. Tot de zevende ronde: daar moest hij helaas de eerste groep laten gaan. Met nog een ronde te rijden wist hij met een uiterste inspanning net voor de tweede groep te finishen. Een hele mooie prestatie van deze tweede jaars Nieuweling. Hij was zelf erg tevreden: zijn doel was top 30 rijden. Dat is mooi gelukt! Wij gaan nog meer horen van deze jongen.


De laatste nieuwtjes


Zomoco bij de Spartaan
Zomoco op 7 juli bij de Spartaan.
Perfecte Omstandigheden voor de MTB-cup
Zonnige strijd bij de Spartaan
Table top bij de Spartaan
Zondag 30 juni is het MTB-parcours van de Spartaan uitgebreid met een "Table Top".

Kan je iets niet vinden?

Vind oude nieuwsberichten of ander informatie

Lid Worden?

Interesse? Kom gerust eens langs.

Alle Disciplines

Iedere tak van de wielersport

Het laatste Nieuws!

Alle berichten op een rij

┬ę2022 RWV De Spartaan - Rijswijkse Wielervereniging De Spartaan. Privacyverklaring | Sitemap | Deze website is gebouwd door SoftTech

Ons Clubhuis


Ons mooie parcours en gezellige clubhuis is gevestigd aan de Lange Kleiweg 106, Rijswijk.

Klik hier voor een route


Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken (Google analytics) . Als je deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer informatie