Tim van der Velden Nederlands Kampioen Wielrennen Jeugd

Afgelopen weekend stonden 10 renners van de Spartaan aan de start bij de NK Jeugd in Ouddorp bij Alkmaar. Tim van der Velden leverde hier een hele mooie prestatie. Zeventig renners stonden bij de jongens aan de start in categorie 6. Tim van der Velden wist hierbij in de eindsprint van het uitgedunde peloton, 50 man voor te blijven en daarmee Nederlands Kampioen te worden. Hij eindigde meer dan een fietslengte voor de nummer twee. Tim was reeds 3 keer kampioen bij de jeugd geworden en wist nu dus voor de vierde keer dit te presteren. Na afloop mocht hij trots de kampioenstrui aantrekken. Teun Berkhout wist bij deze categorie 16e te worden en Niels Levelt legde net achter het peloton beslag op de 59e plaats.

Oskar Loman viel in categorie 5 bij de jongens helaas net naast het podium. In de pelotonsprint wist hij wel een mooie vijfde plaats te behalen. Sijmen Kwakkel eindigde in de sprint op de 24e plaats bij deze categorie. Bij de meisjes (categorie 3) reed Sanne Kerklaan in de kopgroep. In de eindsprint van deze groep wist zij zevende te worden. Saar Mooij eindigde in deze categorie op de 18e plaats. Bij de jongens van categorie 4 reed Bram van der Velden een sterke wedstrijd, die hij in het peloton afsloot met een nette 13e plaats. Floor Sigmund reed in deze categorie bij de meisjes naar een 17e plaats, net achter het peloton. Lou Metselaar moest in de ochtend de spits afbijten van de Spartaan. Hij kwam als eerste in actie en wist in het derde peloton als 40ste te finishen.

Al met al met was het een mooie dag met enthousiaste deelnemers van de Spartaan en natuurlijk veel support van de ouders. De Spartaan heeft zich goed laten zien als club bij jeugd. Alle deelnemers vertoonden veel inzet, een reden voor het bestuur van de Spartaan de deelnemers te huldigen op de dinsdag na het NK.


De laatste nieuwtjes


Oudere Jeugd van de Spartaan lekker op dreef
Jeugd van de Spartaan begint goed aan het seizoen.
Omloop van Rijswijk
Schrijf je in voor de Omloop van Rijswijk. Dit jaar staat de inschrijving open voor 30+ renners, zowel Amateurs als Sportklasse.
Openingsrit de Spartaan
Het zomerseizoen 2024 gaat bij de Spartaan weer beginnen. Nu het weer nog!

Kan je iets niet vinden?

Vind oude nieuwsberichten of ander informatie

Lid Worden?

Interesse? Kom gerust eens langs.

Alle Disciplines

Iedere tak van de wielersport

Het laatste Nieuws!

Alle berichten op een rij

┬ę2022 RWV De Spartaan - Rijswijkse Wielervereniging De Spartaan. Privacyverklaring | Sitemap | Deze website is gebouwd door SoftTech

Ons Clubhuis


Ons mooie parcours en gezellige clubhuis is gevestigd aan de Lange Kleiweg 106, Rijswijk.

Klik hier voor een route


Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken (Google analytics) . Als je deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer informatie