Dit woord was volledig van toepassing op het trainingsweekend van de Spartaan in Zuid-Limburg, Duitsland en België. Genieten van de mooie routes: zeker de route op zaterdag waarbij verschillende groepen een mooie ronde door de Eiffel reden. Genieten van het weer: elke dag hebben wij genoten van zonnig weer en 20 graden. Niets is er mooier dan met je slaperige hoofd (en wat stramme benen) 's ochtends om 8 uur aan de koffie in de zon te kunnen zitten en een poging doen om wakker te worden.

Genieten van de locatie: wie wil er nou niet 3 dagen volledig verzorgd worden in ons onderkomen in Mechelen met ontbijt, avondeten, heerlijke biertjes en als afsluiter nog een heerlijke lunch op zondag. Genieten van het elkaar uitdagen op de racefiets, afzien, pijn lijden, maar ook heerlijk genieten een lekker lunch onderweg. Genieten van het bijkletsen tijdens de ritten en het napraten na de rit en gezellig samen sport kijken.

Er zijn mooie tochten gereden. Op vrijdag stond er voor de meeste renners een warming-up op het programma: 80 km door België en Zuid-Limburg. De eerste schifting werd natuurlijk al gemaakt en er werd flink doorgereden door de eerste groep, althans voor uw verslaggever. Ook eens leuk om het harken aan de achterkant van de eerste groep mee te maken. De tweede dag stond er voor de meeste renners een tocht door de Eiffel (ca. 145 km) op het programma. De eerste 70 tot 90 km werd nog een in relatief rustig tempo gereden over de mooie lekker lopende klimmen in de Eiffel. Daarna werden de messen geslepen en bleven de sterkte vooraan over. Iedereen zocht een eigen groep op en is zo in zijn eigen tempo weer naar Epen gereden. Altijd leuk om er nog even de zweep over te leggen. Op zondag hadden de meeste renners behoefte aan herstel: het weekend werd afgesloten met een korte rit door het Zuid-Limburgse landschap van ongeveer 50 km.

Onze organisatoren Jan Harrevelt en Eric van Bruggen hadden weer een perfect trainingsweekend voorbereid. Iedereen heeft ervan genoten. Alle deelnemers kunnen na dit weekend niet meer zeggen: ik heb te weinig getraind, daardoor ben ik niet in vorm. Nu kunnen wij weer in vorm naar de volgende wedstrijden toewerken.


De laatste nieuwtjes


Zomoco bij de Spartaan
Zomoco op 7 juli bij de Spartaan.
Perfecte Omstandigheden voor de MTB-cup
Zonnige strijd bij de Spartaan
Table top bij de Spartaan
Zondag 30 juni is het MTB-parcours van de Spartaan uitgebreid met een "Table Top".

Kan je iets niet vinden?

Vind oude nieuwsberichten of ander informatie

Lid Worden?

Interesse? Kom gerust eens langs.

Alle Disciplines

Iedere tak van de wielersport

Het laatste Nieuws!

Alle berichten op een rij

©2022 RWV De Spartaan - Rijswijkse Wielervereniging De Spartaan. Privacyverklaring | Sitemap | Deze website is gebouwd door SoftTech

Ons Clubhuis


Ons mooie parcours en gezellige clubhuis is gevestigd aan de Lange Kleiweg 106, Rijswijk.

Klik hier voor een route


Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken (Google analytics) . Als je deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer informatie