Op een racefiets stappen is een hele tour. Hoe rem ik veilig en hoe rijd ik veilig in een groep? Hoe bouw ik mijn fietsconditie op? Start2Bike helpt de beginnende racefietser in vier trainingen de weg op. Na het volgen van deze clinics kun je moeiteloos een prachtige toertocht rijden van 50 km op een redelijk tempo.

Wielervereniging De Spartaan gaat samen met de NTFU de beginnende racefiets(t)er helpen veilig en zelfverzekerd te toeren door onze mooie omgeving. In het voorjaar zijn vier ervaren racefietsers van De Spartaan getraind door de NTFU om beginnende racefietsers te begeleiden.
Vele aspecten van het wegwielrennen komen aan bod. Hoe hard pomp ik mijn band op en hoe maak je een goede bocht? Er is veel aandacht voor je eigen veiligheid maar ook de veiligheid van de andere deelnemers in het verkeer.
Wielervereniging De Spartaan heeft een prachtige baan aan de Lange Kleiweg waar veilig de eerste meters gemaakt kunnen worden.

Door de successen van Nederlandse wielrenner(ster)s zoals Mathieu van der Poel, Demi Vollering en Annemiek van Vleuten is wielrennen heel populair. Ook socials als Tour de Tietema dragen bij aan deze populariteit. Ben jij aangestoken door het fietsvirus en wil je niet na twee keer rijden je fiets definitief in de schuur parkeren vanwege een beetje zadelpijn, dan is Start2Bike een slimme start voor fietssucces.

De clinics worden verzorgd door wielervereniging De Spartaan op de zaterdagen 23 en 30 maart en 6 en 13 april. De kosten bedragen € 40,- Meer info en hoe je je inschrijft, vind je op www.start2bike.nl


De laatste nieuwtjes


Zomoco bij de Spartaan
Zomoco op 7 juli bij de Spartaan.
Perfecte Omstandigheden voor de MTB-cup
Zonnige strijd bij de Spartaan
Table top bij de Spartaan
Zondag 30 juni is het MTB-parcours van de Spartaan uitgebreid met een "Table Top".

Kan je iets niet vinden?

Vind oude nieuwsberichten of ander informatie

Lid Worden?

Interesse? Kom gerust eens langs.

Alle Disciplines

Iedere tak van de wielersport

Het laatste Nieuws!

Alle berichten op een rij

©2022 RWV De Spartaan - Rijswijkse Wielervereniging De Spartaan. Privacyverklaring | Sitemap | Deze website is gebouwd door SoftTech

Ons Clubhuis


Ons mooie parcours en gezellige clubhuis is gevestigd aan de Lange Kleiweg 106, Rijswijk.

Klik hier voor een route


Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken (Google analytics) . Als je deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer informatie