Wielerstimuleringsochtend bij de Spartaan

Tijdens de feestelijke opening van ons sportpark op zaterdag 30 september biedt de jeugdwielrenafdeling de mogelijkheid om meer jeugd (leeftijd 7 t/m 13 jaar) kennis te laten maken met het wielrennen. Jeugdleden mogen samen met hun broer/zus, neef/nicht of vriend/vriendin deelnemen aan een wielren-clinic. Misschien rijdt jij na een paar jaar ook bij de oudere jeugd (>14 jaar) bij de NK Wielrennen vooraan mee, zoals Tim Bennis van de Spartaan.

Tijdens de clinic wordt een gevarieerd programma aangeboden waarbij kennis gemaakt wordt met de beginselen van het wielrennen. Deze ochtend wordt verzorgt door de trainers van de jeugd onder leiding van een gediplomeerd trainer. Zij gaan je vertellen en laten ervaren hoe de wielersport in elkaar steekt en wat er allemaal bij komt kijken. Er komen in vogelvlucht diverse thema's en onderwerpen aan bod. Denk hierbij aan: de behendigheid op de fiets, hoe steekt een fiets in elkaar, techniek etc. Door de afwisselend thema's leer je van alles over het wielrennen. De ochtend wordt op speelse wijze gebracht. Er wordt rekening gehouden met de leeftijden van de deelnemers, zodat het voor iedereen interessant blijft. De vereniging heeft een beperkt aantal fietsen. Je mag dus ook je eigen fiets meenemen. Je rijdt op een echt parcours, waar ook wedstrijden plaats vinden. Een helm is dus verplicht. Heb je die niet, geen probleem, deze kan je lenen!

Wanneer: zaterdag 30 september 2023

Tijd: van 10.30 uur tot 12.00 uur

Locatie: Lange Kleiweg 116

Uiteraard is er ook een afsluiting met limonade en wat versnaperingen. Bovendien ontvangt elke deelnemer een leuke herinnering. Aanmelding kan via: jeugdsecretariaat@despartaan.nl. Parkeergelegenheid is aanwezig, maar samen op de fiets is ook leuk!


De laatste nieuwtjes


Zomoco bij de Spartaan
Zomoco op 7 juli bij de Spartaan.
Perfecte Omstandigheden voor de MTB-cup
Zonnige strijd bij de Spartaan
Table top bij de Spartaan
Zondag 30 juni is het MTB-parcours van de Spartaan uitgebreid met een "Table Top".

Kan je iets niet vinden?

Vind oude nieuwsberichten of ander informatie

Lid Worden?

Interesse? Kom gerust eens langs.

Alle Disciplines

Iedere tak van de wielersport

Het laatste Nieuws!

Alle berichten op een rij

┬ę2022 RWV De Spartaan - Rijswijkse Wielervereniging De Spartaan. Privacyverklaring | Sitemap | Deze website is gebouwd door SoftTech

Ons Clubhuis


Ons mooie parcours en gezellige clubhuis is gevestigd aan de Lange Kleiweg 106, Rijswijk.

Klik hier voor een route


Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken (Google analytics) . Als je deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer informatie