Zonnige start 1e LJC MTB wedstrijd 2022 in Oosterhout.

Zaterdag 26 maart jl. reisden 3 MTB jeugdrenners van de Spartaan af naar het zonnige Oosterhout. Op de eerste wedstrijd van het jaar is het meestal extra druk. De stuurborden worden bij het aanmelden uitgedeeld en dat kost altijd iets meer tijd. Ze waren daarom ook vroeg aanwezig zodat na het aanmelden en de fietscontrole er voldoende tijd was om het parcours te verkennen. 

Als eerste stond Sanne Kerklaan (cat. 2) in de startblokken. Deze eerste keer werd de startpositie door loting bepaald. Sanne lootte een plekje op de 4 e startrij. 

Na de start over asfalt, volgde een scherpe bocht, waarna de renners het parcours opdoken. Het parcours was goed te doen, vooral veel draaien en keren tussen de bomen door en een heuvel met een heuse rockgarden! Sanne deed haar uiterste best en eindigde op een mooie 16e plek (v/d 25). 

Daarna was het de beurt aan Nienke Bennis (cat. 3). Zij had bij de loting geluk en stond op de 2e startrij. Na een vliegende start over het asfalt reed Nienke in de kopgroep. Het parcours was weer wat uitdagender gemaakt met een spannende drop van een bruggetje en natuurlijk de heuvel met rockgarden, dit keer omhoog. Nienke reed uiteindelijk naar een uitstekende 15e plek (v/d 27). 

Als laatste maakte Roan Kerklaan (cat. 6) zijn opwachting. Tot zijn teleurstelling stond hij op de 1 na laatste startrij. Jammer, want inhalen viel niet mee op dit parcours. Maar Roan zette zijn turbo aan en begon aan een flinke inhaalslag. Het parcours was weer iets langer en uitdagender gemaakt met een extra klim en rockgarden. Uiteindelijk eindigde Roan na ruim 50 minuten als 7e (v/d 39), een prachtige prestatie. 

Nico


De laatste nieuwtjes


Zomoco bij de Spartaan
Zomoco op 7 juli bij de Spartaan.
Perfecte Omstandigheden voor de MTB-cup
Zonnige strijd bij de Spartaan
Table top bij de Spartaan
Zondag 30 juni is het MTB-parcours van de Spartaan uitgebreid met een "Table Top".

Kan je iets niet vinden?

Vind oude nieuwsberichten of ander informatie

Lid Worden?

Interesse? Kom gerust eens langs.

Alle Disciplines

Iedere tak van de wielersport

Het laatste Nieuws!

Alle berichten op een rij

┬ę2022 RWV De Spartaan - Rijswijkse Wielervereniging De Spartaan. Privacyverklaring | Sitemap | Deze website is gebouwd door SoftTech

Ons Clubhuis


Ons mooie parcours en gezellige clubhuis is gevestigd aan de Lange Kleiweg 106, Rijswijk.

Klik hier voor een route


Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken (Google analytics) . Als je deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer informatie