Samen sterker: Wielrenverenigingen bundelen krachten

6 wielrenverenigingen (met parcours en jeugdopleiding) bundelen hun krachten voor een beter wielrenaanbod en eigen continuïteit.  Zo gaan deze clubs meer samenwerken en afstemmen op gebied van wielrenevents, de jeugddisciplines en jeugdontwikkeling. Daarnaast biedt het synergie in de operationele uitdagingen waarmee sportverenigingen te maken hebben.

Continuïteit clubs met parcours en mooier aanbod

Wielrenverenigingen met parcours en jeugdopleiding ondervinden meer en meer een uitdaging op gebied van ledenaantal, sponsorinkomsten, vrijwilligers en interne organisatie. Ook de (mooie) groei in wielrenclubjes en wielrenverenigingen, die vervolgens niet te maken hebben met deze investeringen, hebben hierop zo hun impact op. Vandaar dat RWV de Spartaan, Westand Wil Vooruit, HSK Trias, De Coureur, PRC Delta en RWC Ahoy de handen ineen gaan slaan met als doel een mooie sportaanbod in Zuid-Holland, betere jeugdontwikkeling en de mooie wielrenevents. Met natuurlijk ook als mooi gevolg betere continuïteit door groei in leden en meer inkomsten.

Kleine stap, grote potentie

'Misschien een ogenschijnlijke simpele en kleine stap, maar wel een met mooie potentie', aldus de voorzitters. Zo zijn we al gestart met het initiëren van een competitie en kunnen leden sinds juli onderling deelnemen aan de trainingskoersen voor een voordeliger tarief.

Cycling TEAM MRDH: Doorgroeien vanuit eigen jeugd.

Sinds 2022 hebben 5 clubs al de nieuwelingen en junioren (m/v), samengevoegd in Cycling Team MRDH (metropoolregio Rotterdam-Den Haag). "Door onze staffing, faciliteiten en budgetten te bundelen, kunnen we een super mooi aanbod neerzetten en onze jeugd uiteindelijk een mooi programma en ontwikkelmogelijkheden geven." Hiermee bieden ze doorgroei vanaf jeugd t/m elites. Ze verwachten hiermee de jeugd bij de club of in de regio te kunnen behouden en te ontwikkelen. Breedtesport+, waarbij de '+' de springplank naar topsport vertegenwoordigt.

Tot Snel!

Deze wielrencoalitie met de eerste initiatieven is een feit. Nog meer in aantocht. Tot snel bij een van onze verenigingen.


De laatste nieuwtjes


Zomoco bij de Spartaan
Zomoco op 7 juli bij de Spartaan.
Perfecte Omstandigheden voor de MTB-cup
Zonnige strijd bij de Spartaan
Table top bij de Spartaan
Zondag 30 juni is het MTB-parcours van de Spartaan uitgebreid met een "Table Top".

Kan je iets niet vinden?

Vind oude nieuwsberichten of ander informatie

Lid Worden?

Interesse? Kom gerust eens langs.

Alle Disciplines

Iedere tak van de wielersport

Het laatste Nieuws!

Alle berichten op een rij

©2022 RWV De Spartaan - Rijswijkse Wielervereniging De Spartaan. Privacyverklaring | Sitemap | Deze website is gebouwd door SoftTech

Ons Clubhuis


Ons mooie parcours en gezellige clubhuis is gevestigd aan de Lange Kleiweg 106, Rijswijk.

Klik hier voor een route


Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken (Google analytics) . Als je deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer informatie