Vorige week zaterdag (2 september 2023) stonden bij de Spartaan Veteranen-wedstrijden op het programma. Er werd gereden in 3 klassen: 50+, 60+ en 70+. In totaal 66 veteranen stonden aan de start in Rijswijk. Ook stonden in totaal 9 leden van de Spartaan aan de start. Onder de deelnemers waren twee Nederlandse kampioenen: Freo ten Hove en John Tromp. Freo wist in juli in Aalten de titel bij de 55+ te winnen, terwijl John bij de 70+ een Nederlandse titel behaalde.

Om 10.00 uur vond de start voor de 60+ en 70+ plaats. Bij de 60+ eindigde de wedstrijd in een eindsprint met een groot deel van het peloton. Henry Kes wist deze sprint te winnen. Tijdens de wedstrijd voor de 70+ ontsnapte een groep van 4 man. De Nederlands kampioen, John Tromp, kwam hier met een kleine voorsprong over de finish.

De 50+ stonden om 11.45 uur aan de start in een heerlijk zonnetje. Ondanks veel pogingen bleef het peloton lang gesloten. Edwin Vrauwdeunt wist enige tijd weg te blijven in een kopgroep van 4 man, terwijl de andere deelnemers van de Spartaan de koers probeerden stil te leggen. Helaas schoot het peloton weer in gang en werden de 4 koplopers ingelopen. Uiteindelijk bleven er 2 man weg, waarbij Frido Frencken voor de Nederlands kampioen Freo ten Hove de sprint wist te winnen. Jan Gudde was de beste van de Spartaan (zesde). Hij wist Don de Leeuw net voor te blijven (zevende).

Foto's: met dank aan @FotoKristel


De laatste nieuwtjes


Zomoco bij de Spartaan
Zomoco op 7 juli bij de Spartaan.
Perfecte Omstandigheden voor de MTB-cup
Zonnige strijd bij de Spartaan
Table top bij de Spartaan
Zondag 30 juni is het MTB-parcours van de Spartaan uitgebreid met een "Table Top".

Kan je iets niet vinden?

Vind oude nieuwsberichten of ander informatie

Lid Worden?

Interesse? Kom gerust eens langs.

Alle Disciplines

Iedere tak van de wielersport

Het laatste Nieuws!

Alle berichten op een rij

┬ę2022 RWV De Spartaan - Rijswijkse Wielervereniging De Spartaan. Privacyverklaring | Sitemap | Deze website is gebouwd door SoftTech

Ons Clubhuis


Ons mooie parcours en gezellige clubhuis is gevestigd aan de Lange Kleiweg 106, Rijswijk.

Klik hier voor een route


Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken (Google analytics) . Als je deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer informatie