LJC wedstrijd op 16 april 22 in Oldenzaal 

Deze wedstrijd in Oldenzaal had een internationaal tintje, omdat daar op zondag ook de eerste wedstrijd van de 3 Nationscup gereden zou worden. In sommige categorieën reden dan ook kinderen uit Duitsland en België mee. 

Dit was pas een echt mountainbike parcours, waarbij technische skills zeker nodig waren! Het was dus heel belangrijk om van te voren goed het parcours te verkennen.  

Voor Sanne was het een afwisselend parcours met best al wat hoogte verschillen. De route liep dwars door een outdoor klimpark. De start was op het asfalt met aan het eind een versmalling om het parcours op te gaan. Helaas was daar meteen een valpartij, waardoor Sanne gehinderd werd en de voorste kinderen al een flinke voorsprong hadden. Gelukkig bleef zij overeind en kwamen de anderen ook met de schrik vrij. Ze heeft daarna flink gas gegeven en eindigde als 16e

Voor Nienke werd het parcours al een flink stuk uitdagender met een echte rockgarden met vier keuze mogelijkheden. Gelukkig had ze goed geoefend tijdens het inrijden en reed ze er vanaf alsof ze dit al jaren deed en ze kwam uit op een 16e plek. 

Roan viel helemaal met zijn neus in de boter; hij kreeg naast de rockgarden ook te maken met een S vormige KOM bocht, flinke drops (3 achter elkaar tijdens een afdaling) en boomstammen om over heen te jumpen. Natuurlijk is er meestal ook een chicken run (makkelijkere route), maar daar verlies je tijd mee. Roan had het gas er flink op en werd 8e

Op zondag stonden Tim en Julian samen met 85 andere mountainbikers aan de start bij de Nieuwelingen 1 en 2 (3 Nationscup). Zij kregen hetzelfde parcours voorgeschoteld als Roan.  

Tim had een mooie startpositie voorin het deelnemersveld. Julian stond helemaal op de laatste rij. 

De start was weer op het asfalt en er werd meteen flink doorgetrokken. Bij de bocht ging het helaas mis en gingen er een paar rijders onderuit. De voorste renners waren hier al voorbij en konden het veld inrijden. De overige deelnemers kwamen in een opstopping terecht en moesten tot hun grote frustratie wachten tot ze zich er doorheen gewurmd hadden. Ook Julian had hier last van. 

De jongens reden een uur lang hun benen uit hun broek. Helaas kreeg Tim in de laatste ronde met pech te maken. Zijn ketting viel er steeds af, uiteindelijk heeft hij daardoor de finish niet gehaald. Julian heeft heel wat renners ingehaald en is als 47e geëindigd en kan tevreden terug kijken zeker, omdat de startpositie in deze wedstrijd van cruciaal belang was om op een goede plek te kunnen eindigen. Uiteindelijk werd het podium ingenomen door twee Belgen en een Israëliër. 

Naomi 


De laatste nieuwtjes


Zomoco bij de Spartaan
Zomoco op 7 juli bij de Spartaan.
Perfecte Omstandigheden voor de MTB-cup
Zonnige strijd bij de Spartaan
Table top bij de Spartaan
Zondag 30 juni is het MTB-parcours van de Spartaan uitgebreid met een "Table Top".

Kan je iets niet vinden?

Vind oude nieuwsberichten of ander informatie

Lid Worden?

Interesse? Kom gerust eens langs.

Alle Disciplines

Iedere tak van de wielersport

Het laatste Nieuws!

Alle berichten op een rij

©2022 RWV De Spartaan - Rijswijkse Wielervereniging De Spartaan. Privacyverklaring | Sitemap | Deze website is gebouwd door SoftTech

Ons Clubhuis


Ons mooie parcours en gezellige clubhuis is gevestigd aan de Lange Kleiweg 106, Rijswijk.

Klik hier voor een route


Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken (Google analytics) . Als je deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer informatie