De afgelopen 4 jaar heeft niemand bij de Spartaan een officiële KNWU-wedstrijd weten te winnen. Robbert Schaap wist deze ban te breken begin juni bij de Ronde van Puttershoek (Memorial Jan Snel). Na een geslepen koers wist hij de eindsprint van een kopgroep van 3 te winnen.

Robbert Schaap, Erik de Niet en Jianhao Wu stonden op 2 juni in de avond aan de start in het pittoreske dorpje Puttershoek in de Hoeksche Waard. In eerste instantie misten de Spartaan-renners de slag voor de kopgroep. Erik de Niet probeerde enige ronden later de oversteek vanuit het peloton te maken, maar kon net niet aansluiten. Robbert Schaap kreeg dit wel voor elkaar. De 3 mannen in de kopgroep werkten goed samen en lieten het op een eindsprint aankomen.

Door het scherp aansnijden van de laatste bocht, wist hij weer in het wiel te komen van zijn mede-vluchter Frank Oosting, die een klein gaatje had weten te slaan bij de beklimming van de dijk in het parcours. In de eindsprint brak Robbert als laatste en wist zo als eerste over de finish te komen. Op het podium werd hij geflankeerd door Frank Oosting (HSK Trias) en Kasper Schotte (PRC Delta). Een hele mooie prestatie. Jammer genoeg kwam Jianhao Wu flink ten val in de laatste ronde en moest de strijd staken. Gelukkig is hij alweer op de racefiets gesignaleerd. Aanstaande zaterdag (2 juli) staan Robbert, Jianhao en Joost Slingerland aan de start bij de 11e Wielerronde van Scherpenzeel. Het zou mooi zijn als deze wedstrijd voor de Spartaan ook weer een plaats op het podium oplevert, of zelfs een overwinning. Niet alleen Robbert is in vorm, maar ook Joost liet recent zien dat hij goede benen heeft. Hij werd recent bij een Sportklasse-wedstrijd in Maassluis tweede.

De laatste nieuwtjes

Oudere Jeugd van de Spartaan lekker op dreef
Jeugd van de Spartaan begint goed aan het seizoen.
Omloop van Rijswijk
Schrijf je in voor de Omloop van Rijswijk. Dit jaar staat de inschrijving open voor 30+ renners, zowel Amateurs als Sportklasse.
Openingsrit de Spartaan
Het zomerseizoen 2024 gaat bij de Spartaan weer beginnen. Nu het weer nog!