In het weekend van 12 t/m 14 mei zijn in totaal 35 mannen en vrouwen op trainingsweekend geweest in Zuid-Limburg. Onze uitvalsbasis was de Geulhof in Mechelen. Een bekende plek waar wij al vele jaren zijn geweest. In 3 groepen gingen wij elke dag op pad: de trimmers, een gemengde groep en een groep wedstrijdrijders. Op vrijdag stond er een mooie tocht door Zuid-Limburg op het programma met een extra lus door Belgie. Bij de wedstrijdgroep werd er op het laatst zo enthousiast gereden dat een groot gedeelte thuis kwam met een top-10 notering op twee segmenten van Strava bij Wijlre.

Op vrijdag stond er een mooie tocht door Zuid-Limburg op het programma met een extra lus door Belgie. Bij de wedstrijdgroep werd er op het laatst zo enthousiast gereden dat een groot gedeelte thuis kwam met een top-10 notering op twee segmenten van Strava bij Wijlre.

Op zaterdag stond de koninginnenrit op het programma. Voor de wedstrijdrijders en een gedeelte van de trimmers een tocht van 140 km, grotendeels door de Belgische Ardennen met ca. 1900 hoogtemeters. Deze tocht voerde ons over het hoogste punt van Belgie: de Baraque Michel. De groep was aardig aan elkaar gewaagd, al sprong Joost Slingerland er wel bovenuit met zijn klimkwaliteiten. Geen top-10 tijden op Strava, maar dat kan ook niet met al die profs op de lijsten. 's Avonds werd er heerlijk gegeten en bijgepraat bij het restaurant van de Geulhof en was er daarna zelfs aandacht voor het Songfestival.

De laatste dag was bedoeld om rustig uit te rijden. Daarvan was geen sprake. Een gedeelte van de wedstrijdrijders besloot om "rustig" uit te rijden over een vlak rondje (550 hoogtemeters) van 81 kilometer. Zij kwamen met een gemiddelde van 31,0 km/uur per uur weer bij de Geulhof aan. De jongemannen binnen de groep hadden weer goed tempo gemaakt. Na afloop hebben wij nog een heerlijk lunch genuttigd, waarna het weekend helaas weer was afgelopen. Gelukkig zijn er alweer plannen voor volgend jaar!


De laatste nieuwtjes


Trainingsweekend de Spartaan: genieten!
Tijdens het trainingsweekend is er weer veel genoten,. Mooie tochten, lekker eten, af en toe biertje, heerlijk weer en sterke fietsmaten, die je er helaas af en toe vanaf reden.
De Spartaan Jeugd laat zich zien op Nederlands Kampioenschap Wielrennen
Tim van der velden complementeert unieke aaneenschakeling van Nederlands titels op de weg bij de jeugd.
MTB-cup Zuid-Holland bij de Spartaan
Op 23 juni vindt de MTB-cup Zuid-Holland bij RWV de Spartaan weer plaats.

Kan je iets niet vinden?

Vind oude nieuwsberichten of ander informatie

Lid Worden?

Interesse? Kom gerust eens langs.

Alle Disciplines

Iedere tak van de wielersport

Het laatste Nieuws!

Alle berichten op een rij

┬ę2022 RWV De Spartaan - Rijswijkse Wielervereniging De Spartaan. Privacyverklaring | Sitemap | Deze website is gebouwd door SoftTech

Ons Clubhuis


Ons mooie parcours en gezellige clubhuis is gevestigd aan de Lange Kleiweg 106, Rijswijk.

Klik hier voor een route


Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken (Google analytics) . Als je deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer informatie